Ema Radukanu (©Reuters)
Ema Radukanu (©Reuters)

Šampionki US opena samo jedan gem u Sidneju

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.01.22. | 12:02

Ostaće misterija kako je Ema Radukanu osvojila Njujork

Potpuno je nepredvidiv ženski tenis, za razliku od muškog, od dana kada je Serena Vilijams prestala da melje sve redom. I zato gotovo svaki novi grend slem turnir donosi neku novu pobednicu.

Ali, ostaće verovatno zauvek misterija kako je Ema Radukanu osvojila US open u 2021. godini. Krenula je od prvog kola kvalifikacija i došla do titule. I posle toga, kao otelotvorenje teniske Pepeljuge, počela je da potpisuje moćne sponzorske ugovore, ušla među prvih 20 na VTA listi. Sve je izgledalo poput ostvarenja bajke.

Izabrane vesti

Jedino na terenu je sve posle Njujorka bilo za zaborav. A, ništa drugačije nije ni na početku nove sezone. Na turniru u Sidneju Emu Radukanu je danas deklasirala Elena Ribakina sa 6:0, 6:1! Samo podsećanja radi, Ribakina je zvanično 13, a Radukanu 18. teniserka sveta! I opet je meč izgledao kao duel seniorke protiv juniorke.

Inače, nakon US opena Radukanu je ispala u prvom meču na Indijan Velsu, pa u trećem kolu nižerazrednog turnira u Klužu, ispala je na startu takmičenja u Lincu i evo danas odmah u Sidneju.

Sve je teže razumeti kako je ova simpatična devojka napravila ršum u Njujorku...


tagovi

Ema Radukanu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara