Ešli Barti (©Reuters)
Ešli Barti (©Reuters)

Šampionski pehar ide za Australiju: Ešli Barti – stvarno najbolja na svetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 17:05

Prvi put od 2012. finale se igralo u tri seta

Najbolja na svetu se potvrdila na najvećem testu! Ešli Barti, prva na VTA listi, podigla je šampionski pehar na Vimbldonu i dokazala time da je u ovom trenutku bez premca kada je ženski karavan belog sporta u pitanju.

Prvi put još od 2012. godine finale Vimbldona se igralo u tri seta. Posle lako dobijenog prvog i brejka prednosti u drugom, činilo se da je Barti na autoputu ka pobedi. Ali, trenutak pada koncentracije probudio je Pliškovu, koja je uspela da se izvuče, dobije drugi set, međutim, u trećem nije imala šansi za dođe do pehara – 6:3, 6:7, 6:3.

Izabrane vesti

Osvajanjem titule, koju je prethodno osvojila Simona Halep, povećala je Ešli Barti prednost na vrhu VTA liste i sa 2.300 bodova prednosti u odnosu na Naomi Osaku čeka drugu polovinu sezone.

Australijanka Barti je podigla danas tek drugi grend slem trofej u karijeri, jedini je imala sa Rolan Garosa 2019. godine. Možda bi bila još uspešnija ovog leta da je povreda nije izbacila sa Otvorenog prvenstva Francuske. Mirovanje joj je na kraju dobro došlo, pošto je u Londonu protutnjala do trofeja, izgubivši samo po set u prvom i poslednjem meču.

Pliškova nije uspela da dođe do prvog grend slem pehara. Čehinja, nekadašnja prva na svetskoj listi, kao da je sa velikom tremom izašla na teren, pošto je tek posle tri i po gema osvojila prvi poen u meču! Taj prvi set je ekspresno bacila u vodu, izgubila ga je za 30 minuta igre.

U drugom setu Barti je propustila priliku da osvoji titulu sa manje truda nego što je morala da uloži na kraju. Na 5:5 je napravila brejk i servirala je za trijumf, ali joj se ruka “skratila” i Pliškova je uzvratila ribrejkom, a u taj-brejku je bila bolja sa 7:4.

Treći set, koji bi logici stvari trebalo da donese vrhunac meča, nije bio preterano uzbudljiv. Barti je odmah oduzela servis rivalki, povela 3:0 i držala tu prednost do poslednjeg gema, ponovo joj je ruka zadrhtala, dala je Čehinji jednu brejk šansu, koju je Pliškova promašila. Drugu nije dobila…


tagovi

Ešli BartiKarolina PliškovaVimbldonTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara