Šapovalov zapretio trojici najvećih: Skinućemo vas s vrha

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.10.19. | 16:57

Mladi lavovi počeli da ujedaju

Osvojio je Denis Šapovalov u Stokholmu prvi turnir u karijeri i već je pustio krila. Taj podignuti trofej ga je toliko osokolio, da je posle meča odmah poslao preteću poruku ni manje, ni više, nego trojici najboljih tenisera sveta: Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Mladi Kanađanin smatra da je era trojice teniskih divova pri kraju i da je red da mladi lavovi preuzmu dirigentsku palicu. Jedino što ne ide u prilog toj priči je što je poslednji igrač koji je osvojio grend slem trofej mimo trija ĐokovićNadalFederer bio Vavrinka, na US openu 2016. godine.
Siguran sam da će sledeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno je da je velika trojka i dalje tu, da igraju dobro, ali pre ili kasnije, svrgnućemo ih s vrha. Samo moramo da budemo strpljivi“, poručio je Šapovalov.

Izabrane vesti

On je izdvojio i nekoliko igrača za koje misli da će biti u samom vrhu narednih godina.
Mladi igrači se polako penju na ATP listi. Medvedev je poslednjih meseci napravio veliki prodor. Siguran sam da će ga slediti mnogi, jer ima mnogo talentovanih momaka. Tu su i Tijafo, Cicipas, Zverev...“

Zanimljivo, sebe još ne vidi u tom krugu.
Mislim da sam se dosta lako probio na ATP listi uz nekoliko dobrih rezultata. Međutim, moja igra nije još na najvišem nivou“, poručio je Šapovalov.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara