Senzacija na Australijan openu: Zverev eliminisan već u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 08:33

Nemac bez osvojenog seta poklekao pred Denisom Šapovalovim 3:6, 6:7 (5), 3:6

Otvoren put nakon što je Novaku Đokoviću ukinuta viza i činjenica da mu je na projektovanoj stazi do finala kao najteži rival označen Rafael Nadal, Španac daleko od nekadašnjeg zenita, nisu bili dovoljan motiv da Aleksander Zverev potvrdi da su dečje bolesti sa kojima se susretao kroz dosadašnju karijeru definitivno iza njega. Boljka koja ga je krasila do sada, ponovo je izašla na videlo te je Nemac u trenucima kada se od njega očekuje da zablista punim sjajem priredio novo razočaranje i učešće na Australijan openu završio već u osmini finala.

Bolji od trećeg reketa sveta bio je Denis Šapovalov, kanadski teniser koji je odličnom partijom i pobedom (6:3, 7:6, 6:3) za dva sata i 24 minuta potvrdio da odlični rezultati koje beleži u poslednje vreme nisu slučajnost. Iako je Zverev već u uvodnom gemu imao dve brejk šanse Šapovalov je bio prvi koji je stigao do gema na servis rivala što je bilo dovoljno da za 39 minuta stigne do seta.

Izabrane vesti

Drugi set doneo je znatno više uzbuđenja te je Zverev posle ispuštenog gema na svoj servis režirao preokret krotz dva brejka, ali se Šapovalov vratio u igru izborivši taj-brejk. Niz ispuptenih poena na svoj servis oba tenisera uneo je dodatnu neizvesnost, ali se u uzbudljivoj borbi 14. reket sveta bolje snašao i urvostručio vođstvo.

Učinijeno u prva dva seta Šapovalov je materijalizovao uvodnom serijom od tri gema u trećem setu, a prednost je održao do pobede kojom je zakazao četvrtfinalni susret sa Rafaelom Nadalom koji je savladao Adrijana Manarina u tri seta. Francuz je uspeo da pruži značajan otpor Špancu u prvom setu u kojem je niz gemova bez brejka režirao neverovatan taj-brejk u kojem je osvajač 20 grend slem titula uspeo da dođe do vođstva tek nakon 30 odigranih poena (16:14).

Slomljen nakon što je uprkos velikoj borbi ispustio prvi set Manarino je u nastavku predstavljao lak zalogaj za Nadala te je Španac preostala dva seta osvojio za sat i 20 minuta koliko mu je trebalo da osvoji samo prvi set.

AUSTRALIJAN OPEN, MUŠKARCI – OSMINA FINALA

Nedelja

Nadal - Manarino 7:6 (14), 6:2, 6:2

Zverev - Šapovalov 6:3, 7:6 (5), 6:3

Monfis - Kecmanović u toku

10.30: (1,40) Beretini – Kareno Busta (2,70)

Ponedeljak

01.00: (1,10) Medvedev – Kresi (7,70)

01.00: (1,50) Siner – De Minaur (2,41)

01.00: (1,45) Cicipas – Fric (2,55)

01.00: Čilić – Ože Alijasim


tagovi

Aleksander ZverevAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara