Danka Kovinić (Reuters)
Danka Kovinić (Reuters)

Senzacija u Melburnu, Crnogorka eliminisala šampionku US Opena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 11:59

Danka Kovinić savladala Emu Radukanu u drugom kolu

Šampionka US Opena Ema Radukanu eliminisana je sa Australijan opena u drugom kolu!

Crnogorka Danka Kovinić (27) je priredila jednu od najvećih senzacija od početka turnira u Melburnu i savladala britansku tinjedžerku 6:4, 4:6, 6:3.

Izabrane vesti

Kovinićeva koja zauzima tek 98. mesto na svetskoj rang listi je napravila najveći uspeh u karijeri pošto nikada do sada nije uspela da prođe drugu rundu nekog grend slem turnira.

Početak meča nije nagoveštavao iznenađujući epilog. Britanska debitantkinja u Melburnu je krenula furiozno i sa duplim brejkom došla do 3:0. Ali tada su počeli problemi za Radukanu. Prvo je Crnogorka napravila brejk, potom smanjila na 2:3 i tada je Britanka zatražila medicinski tajm-aut. Bilo je očigledno da ima problem sa plikom na prstu ruke kojom servira.

Posle ukazane lekarske pomoći i stavljanja flastera je nastavila meč, ali je i Danka Kovinić nastavila svoju seriju gemova. Nanizala ih je pet zaredom, servirala za set ali je Radukanu ribrejkom uspela da ostane u igri. Ipak, već u sledećem gemu je opet izgubila svoj servis i set.

Šampionka US opena je bolje otvorila i drugi set, napravila brejk i povela 2:0 ali je bilo očigledno da ima problema sa povređenim prstom i servisom. Crnogorka je to osetila i forsirala forhend stranu protivnice kojoj je taj udarac zbog povrede sve teže išao. Držala je Radukanu prednost brejka, imala šansu i za drugi u sedmom gemu ali je nije iskoristila. Danka Kovinić je izjednačila u osmom gemu ali je potom opet izgubila servis i borba se nastavila. Radukanu je servirala za set, Crnogorka je imala dve brejk lopte i na kraju je Britanka sve izdržala i iskoristilu prvu set loptu za izjednačenje. 

Neizvesnost i gomila brejk šansi su se nastavili u trećem setu. Kovinićeva je prva došla do veće prednosti i povela 3:1, ali je Britanka ekspresno uzvratila ribrejkom bez izgubljenog poena. I opet nije uspela da zadrži svoj servis. Nikako joj danas nije išao početni udarac. Crnogorka je potom osvojila servis gem bez izgubljenog poena i došla do velikih 5:2. Ostala je Radukanu još jedan gem u setu, strašnim riternom spasila prvu meč loptu na servis Kovinićeve ali je Crnogorka na drugoj meč lopti pogodila liniju i ostvarilu pobedu karijere!

U trećem kolu je čeka bolja iz duela Simone Halep i Brazilke Maje Hadad.

AUSTRALIJAN OPEN, 2. kolo

Vondruosova (Češka) – Samsonova (Rusija) 6:2, 7:5

Švjontek (Poljska) – Peterson (Švedska) 6:2, 6:2

Kontavejt (Estonija) – Tauson (Danska) 2:6, 4:6

Konjuh (Hrvatska) – Kolins (SAD) 4:6, 3:6

Korne (Francuska) – Muguruza (Španija) 6:3, 6:3

Baptist (SAD) – Ingls (Australija) 6:7, 6:2, 2:6

Vang Sin (Kina) – Sabalenka (Belorusija) 6:1, 4:6, 2:6

Kirstea (Rumunija) – Kucova (Slovačka) 6:2, 6:4

Mertens (Belgija) – Begu (Rumunija) 6:3, 6:2

Stosur (Australija) – Pavljučenkova (Rusija) 2:6, 2:6

Zidanšek (Slovenija) – Votson (Velika Britanija) 7:6, 6:4

Linet (Poljska) – Kasatkina (Rusija) 2:6, 3:6

Kanepi (Estonija) – Buzkova (Češka) 6:2, 7:6

Žang (Kina) – Ribakina (Kazahstan) 6:4, 1:0

Kovinić (Crna Gora) – Radukanu (Velika Britanija) 6:4, 4:6, 6:3

Halep (Rumunija) – Hadad Maja (Brazil)


tagovi

Australijan openDanka KovinićEma Radukanu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara