Aslan Karacev i Mateo Beretini (©Star sport)
Aslan Karacev i Mateo Beretini (©Star sport)

Serbia Open: Bitka za Beograd i ček na 100.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 14:07

Aslan Karacev i Mateo Beretini se bore za trofej

Posle devet godina pauze Beograd će dobiti pobednika Serbia Opena. Jedno od polufinala na turniru, koji se ove godine vratio na ATP kalendar, spada u red najboljih teniskih mečeva viđenih ove sezone, dok je u drugom favorit udobno slomio otpor protivnika. Junak beogradske bitke za finale postao je Aslan Karacev, porazivši najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića. Na megdan mu danas izlazi Mateo Beretini, koji je imao lakši zadatak, pa borbi za pehar pristupa sa više energije (17.05).

Kada je turneja ponovo započeta u avgustu prošle godine, Aslan Karacev je bio na 254. mestu ATP liste. Ali, brzo je izašao iz senke, igrajući vrhunski tenis na nivou Čelendžera. Svim dobrim stazama u nekom trenutku dođe kraj, ali Rus je uspeo da ih produži i proširi.

Izabrane vesti

17.05: (1,70) Karacev - Beretini (2,03)

Karacev od tada može da se pohvali da je polufinalista Australijan Opena i šampion Dubaija. I još ruši nove barijere. U Melburnu je Karaceva iz trke izbacio teniski vladar Novak Đoković, a Rus mu je došao na noge i isporučio mu račun u rodnom gradu.

Tri meseca kasnije, dakle, Karacev se osvetio za poraz planetarnom broju 1, na beogradskoj šljaci, pobedivši u meču koji je oduševio ljubitelje "belog sporta". Bilo kakve zabrinutosti zbog njegove igre na šljaci, i činjenice da nije tako lako prebaciti se sa Čelendžera na nivo ATP-a, ispostavile su se pogrešnim. Karacev je očigledno sila na koju treba računati.

U međuvremenu, Mateo Beretini je završio 2020. godinu, a da cele godine nije pobedio protivnika iz Top 30. Njegov plasman je ostao tako blizu vrha samo zahvaljujući promenama usvojenim u sistemu rangiranja nakon pandemije korona virusa. Ali, Italijan je ove sezone igrao mnogo bolji tenis, sakupivši četiri Top 20 pobede u samo pet događaja do sada odigranih.

Njegova kampanja na šljaci je započela u Monte Karlu, a u Beogradu je do sada bio apsolutno odličan. Pobedio je Italijan Filipa Krajinovića, Marka Čekinata i Tara Danijela, dozvolivši samo jedan set u procesu. Ovo će biti njegov prvi susret sa Karacevim.

Naposletku, pobednik Serbia Opena biće bogatiji za 250 poena i ček na 100.225 evra, što je porast od 51,3% u poređenju sa onim što je Andreas Sepi odneo kući pre devet godina. Drugoplasiranom će pripasti 58.885 evropskih novčanica, a ukupan nagradni fond na Otvorenom prvenstvu Srbije iznosi 650.000 evra, što je povećanje od 74,2% u odnosu na vreme kada je turnir poslednji put igran 2012. godine.

SERBIA OPEN - FINALE

Nedelja

17.05: (1,70) Karacev - Beretini (2,03)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

ATP BeogradSerbia OpenAslan KaracevMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara