Serena se javno pokajala zbog skandala iz finala US opena

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.19. | 12:36

"Sada kada pogledam šta se dešavalo, nije mi jasno zašto sam to uradila", izjavila je Amerikanka

Veliki sportisti nisu samo veliki takmičari, spremni da proliju i poslednju kap znoja i da igraju preko povreda ne bi li došli do zacrtanog cilja. Ali pravi idoli su oni koji pre svega umeju da izgube, bez mnogo prenemaganja, pošteno i jasno. Protivnik je bio bolji, pruži mu ruku, priznaj mu uspeh. Jednostavno.

A ono što se dešavalo u prologodišnjem ženskom finalu US opena je upravo jasan prikaz toga da i oni najveći imaju svoje tamne trenutke, momente koji bi od sramote voleli da zaborave kao da se nikada nisu dogodili. Tada je, naime Serena Vilijams napravila veliku scenu, a posebno je bilo ludo to što je rekla glavnom sudiji, čuvenom Karlosu Ramosu jasno i glasno da je lažov, zato što ju je opomenuo zbog komunikacije sa trenerom tokom gema, što nije dozvoljeno. Amerikanki je trebalo gotovo 15 minuta da se sabere, dok je sa druge strane uplašeno, ali pre svega zbunjeno u ono što se dešava gledala Naomi Osaka, koja je na kraju ipak uspela da uzme svoj prvi od dva grend slema.

Izabrane vesti

Cela scena u Njujorku je delovala prilično bizarno, pošto je svima, osim njenim ostrašćenim navijačima bilo jasno da je možda i najbolja teniserka svih vremena doživela pravi nervni slom na terenu i da brani ono što je očigledno da nije tačno.  U krajnjem slučaju ponela se nesportski, pre svega prema protivnici, a onda i prema arbitru.

Ali koliko je velika Serena je pokazala odmah na kraju meča pošto je majčinski pri dodeli pehara prigrlila mladu i potresenu koleginicu, ali i sinoć u popularnoj TV emisiji "Today Show" kada se javno pokajala za ono što je uradila u finalu US opena.

"Grend slemovi su mi najvažniji turniri. Prošle godine sam bila veoma blizu nove titule na US openu, i to pošto sam rodila ćerku. I pravo da kažem, sada kada pogledam šta se dešavalo u finalu, nije mi jasno zašto sam to uradila. Bila sam toliko drska da se iznerviram zato što ne mogu da pobedim. Ne znam zašto sam uopšte bila ljuta. Stvarno neverovatno!", rekla je Amerikanka i pokazala zašto je tu gde jeste sa čak 23 grend slem titule u singlu i još 14 u dublu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Serena VilijamsNaomi OsakaUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara