Serena Vilijams (Foto: Reuters)
Serena Vilijams (Foto: Reuters)

Serena Vilijams se mučila protiv 174. teniserke sveta

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 22:34

Ali je uspela da savlada Mihaelu Buzarnesku i ode u treću rundu - 2:1 (6:3, 5:7, 6:1)

Serena Vilijams još nije u optimalnoj formi. Videlo se to u prvom kolu protiv Irine Begu, potvrđeno je ovog popodneva u drugoj rundi na Filip Šatrijeu. Američka teniserka je uz dosta muke, za više od dva sata igre, u tri seta savladala 174. igračicu sveta Mihaelu Buzarnesku i zakazala duel sa sunarodnicom Daniel Kolins – 2:1 (6:3, 5:7, 6:1).

Pobeda, njena tek treća u sezoni na šljaci, nije bila uverljiva, ali za Serenu svaki trijumf predstavlja mali korak napred ka cilju koji je sebi postavila pre dolaska u Francusku – da pokuša da osvoji Rolan Garos i stigne do 24. Gren slem trofeja, čime bi se izjednačila na večnoj listi sa Margaret Kort.

Izabrane vesti

Delovalo je na početku da će trostruka osvajačica Otvorenog prvenstva Francuske imati lako popodne. Za osvajanje prvog seta bio joj je dovoljan jedan brejk. Imala je priliku još sredinom seta, međutim Buzarnesku je uspela da sačuva servis i produži set. Ali ne zadugo, već naredni svoj Rumunka je izgubila, nakon čega je Serena potvrdila brejk i povela sa 1:0.

Međutim, u drugom setu Mihaela je otišla preko svojih granica. Brejk napravljen sredinom seta, izgubila je već u narednom servis gemu, ali je u finišu, kada je Vilijamsova servirala za taj-brejk, još jednom oduzela servis Amerikanki i meč odvela u treći set.

Za više od toga ipak nije imala snage. Serena je u odlučujućem setu u tri navrata oduzimala servis rivalke i izbegla neizvesnu završnicu. Ali će za 24. Gren slem u karijeri znatno morati da podigne formu u nastavku.


tagovi

Serena VilijamsRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara