Serena vodila 5:1 i 40:30 i – ispala! Karolina Pliškova prvi put u polufinalu Melburna

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 08:45

Čehinja za plasman u finale igra protiv Japanke Naomi Osake

Pobeda karijere! Karolina Pliškova priredila je senzaciju i poslala kući Serenu Vilijams. Najdominantnija teniserka poslednje decenije završila je učešće na Australijan openu, iako je delovalo da će rutinski umarširati u polufinače. Na kraju, tamo ide Čehinja, koja je posle više od dva sata drame slavila 2:1 (6:4, 4:6, 7:5).

Zasluženo, jer je spasla čak četiri meč lopte. U odlučujućem setu, zaostajala je 1:5, Serena je servirala, vodila 40:30 i – ništa! Pliškova se izvukla, dobila taj i još pet gemova do kraja, uz napomenu da je na svoj servis, pri rezultatu 4:5 bila dovoljno pribrana da sačuva još tri meč lopte i ode među četiri najbolje u Melburnu. Prvi put u karijeri.
Serena je počela da igra bolje sredinom drugog seta, bila je agresivnija. Stala sam i kaznila me je. Bila sam previše pasivna u toj deonici, ali sam, ipak, pobedila. Fizički sam bila na terenu, ali psihički već u svlačionici. Bila je Serena previše dobra u tim trenucima, nisam mogla da joj pariram. Rekla sam sebi da probam da se borim samo sledeći gem, ona je propustila nekoliko šansi i ja sam trijumfovala“, oduševljena je bila Pliškova.

Izabrane vesti

Serena, pak, nije navikla svoje navijače da ispusti ovakvu prednost
Kod Karoline nije bilo ni naznake predaje. Sve do te meč lopte bilo je u redu, a onda je proigrala. Na 5:1 je dala sve od sebe. Predaja nije opcija za nju. Tada sam razmišljala u stilu “u redu, opusti se, osvoji nekoliko poena, valja dobiti gem”. Na njen servis sam imala nekoliko meč lopti. Mislila sam, “evo, sad, dobićeš ovo”. To se nije dogodilo, iako sam pokušavala sve u tim trenucima”, objasnila je Vilijamsova

Pliškova će se za plasman u prvo finale grend slema boriti protiv Naomi Osake, pošto je Japanka, bez većih problema u dva seta tukla Ukrajinku Elinu Svitolinu (6:4, 6;1). Osaka je postala prva Japanka još od Kimiko Date 1994. koja se plasirala u polufinale turnira u Melburnu.

Drugi polufinalni par čine Čehinja Petra Kvitova i Amerikanka Danijel Kolins.

FOTO: Reuters


tagovi

WTASerena VilijamsKarolina PliškovaAustralijan open 2019.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara