(©Reuters)
(©Reuters)

Serija otkaza pred Rolan Garos: Odustao i Endi Marej

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.05.23. | 13:56

Želi da se spremi za Vimbldon

Drmala je svetskim tenisom Velika trojka ili što bi Englezi rekli, Velika četvorka, ubacujući Endija Mareja u društvo Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, iako je po trofejima daleko iza njih.

Došao je i taj dan da na predstojećem Rolan Garosu od te Velike četvorke igra samo jedan – Novak Đoković. Serija otkaza je pogodila grend slem u Parizu nedelju dana pre početka.

Izabrane vesti

Odustao je Rafael Nadal, poručio da neće ni igrati više ove sezone, juče je i Mateo Beretini saopštio da neće nastupiti u Parizu, a danas je Endi Marej saopštio da ni njega neće biti na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Škotlanđanin je procenio da je za njega bolje u ovom momentu da uzme predah i da se u potpunosti fokusira na Vimbldon. Odluka je intrigantna zbog toga što se činilo da se Marej u potpunosti priprema za Pariz, jer je odigrao pet turnira na šljaci u prethodna dva meseca.

U šest poslednjih godina Endi je samo jednom igrao na Rolan Garosu. Njemu Pariz i nije omiljeni grend slem, pošto je tek jednom došao do finala, 2016. godine i tada izgubio od Novaka Đokovića meč za trofej.



tagovi

Endi MarejRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara