Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Serundolo se ponudio, Lajović nije prihvatio

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.03.22. | 20:38

Loš meč srpskog tenisera u prvom kolu mastersa u Majamiju

Neće Dušan Lajović po lepom pamtiti svoj prvi duel sa 20-godišnjim Huanom Martinom Serundolom.

Mladi Argentinac, tek 122. na ATP listi, slavio je protiv Srbina (trenutno 46. na svetu) 2:0 - po setovima 6:3, 7:5 - i eliminisao ga već na startu mastersa u Majamiju.

Izabrane vesti

Već na startu meča Serundolo je napravio brejk, ali je u narednom gemu Lajović uzvratio istom merom. Ipak, posle maratonskog petog gema u kom je Argentinac čak četiri puta izjednačavao na 40:40, kao da se Lajović fizički i psihički ispraznio. Izgubio je naredna dva gema na svoj servis i dozvolio rivalu da povede 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je sigurnim servisima na obe strane, sve do petog gema kada je Srbin brejkom poveo 3:2. Dobio je Lajović i naredni gem, ali umesto da 4:2 iskoristi za izjednačenje u setovima, 31-godišnji Beograđanin izgubio je sledeća tri gema, a onda i odlučujući 12. u kom je servirao za taj-brejk.

Lajoviću je ovo bio 10. poraz u 2022. godini, a ima četiri pobede. Nije uspeo u Majamiju da makar ponovi rezultat iz prošle godine, kada je stigao do 3. kola. To mu je, inače, najbolji rezultat s turnira na Floridi, a ostvario ga je triput (2014, 2019. i 2021).

Huan Martin Serundolo u drugom kolu igraće protiv Matea Beretinija. Italijan je kao šestoplasirani na svetskoj rang listi jedan od favorita za osvajanje trofeja.


tagovi

Dušan LajovićATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara