Fransisko Serundolo (©Reuters)
Fransisko Serundolo (©Reuters)

Serundolova odlična sezona na šljaci i dalje traje: Argentinac eliminisao i Tejlora Frica!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 22:49

Grigor Dimitrov rutinski do osmine finala

Odličnu sezonu na šljaci ima Fransisko Serundolo. Istina, u Madridu i Monaku je podbacio, ali je u Barseloni i Rimu stigao do četvrtfinala, u Lionu do finala, a ove, igraće i u osmini finala Rolan Garosa.

Argentinski teniser priredio je malo iznenađenje na Otvorenom prvenstvu Francuske pošto je u trećem kolu posle preokreta eliminisao osmog nosioca Tejlora Frica – 3:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:4, 7:5.

Izabrane vesti

Umeo je Amerikanac u prošlom kolu da proslavi pobedu nad domaćim igračem Arturom Rinderknešom, ućutkivao je publiku na Suzan Leglenu posle prolaska u treće kolo, što mu navijači nisu oprostili. Izviždali su ga tada, a dočekali su ga zvižducima i pred početak okršaja sa Serundolom.   

Međutim, nije to poremetilo Frica, uspeo je u osmom gemu prvog seta da po drugi put oduzme servis rivalu i povede. No, ostatak meča prošao je u znaku 23. tenisera sveta. Onako kako je izgubio prvi, Argentinac je osvojio naredna dva seta, da bi u četvrtom usledila velika borba.

Fric je na startu došao do brejka, Serundolo je brzo uzvratio posle čega su obojica dobro čuvali svoj servis gem. Delovalo je da će četvrti set odlučiti taj-brejk, ali je u 11. gemu još jednom izvršio pritisak na protivnikov servis i obezbedio prvo učešće u osmini finala nekog grend slem turnira.

Među 16 najboljih na Rolan Garosu plasirao se i Grigor Dimitrov. Bugarin je put do osmine finala pronašao preko Danijela Altmajera, i to ubedljivo, sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 6:1, za nešto više od dva sata igre. Nemac je u prošlom kolu herojskom partijom u pet setova protiv Janika Sinera prikupio simpatije ljubitelja tenisa, ali je očigledno ostao bez snage. Ravnopravnu borbu sa Dimitrovim vodio je samo u prvom setu, u preostala dva nije imao nikakve šanse...


tagovi

Rolan Garos 2023Tejlor FricGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara