Serena Vilijams (Reuters)
Serena Vilijams (Reuters)

Šestostruka šampionka propušta US Open

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 13:52

Serenu Vilijams povreda tetive prinudila 0da odustane od poslednjeg grend slem turnira u sezoni

Serena Vilijams, najbolja teniserka u ovom milenijumu propustiće US open. Kako je šestostruka osvajačica grend slem turnira u Njujorku i nesuđeni 22. nosilac na predstojećem takmičenju objavila, morala je da se povuče sa US opena zbog povrede tetive koja je muči još od Vimlbdona gde je predala meč Beloruskinji Aleksandri Sasnovič u prvom kolu.

Serena koja će sledećeg meseca napuniti 40 godina osvojila je do sada 23 grend slem titule, jednu manje od rekorderke Margaret Kort. Međutim, po mnogima jedan od najboljih teniserki u istoriji, poslednju titulu podigla je pre više od četiri i po godine na Australijan openu 2017.

Izabrane vesti

Ove godine je stigla do polufinala turnira u Melburnu gde je eliminsala potonja šampiopnka Naomi Osaka (6:4, 6:4). Zatim je na Rolan Garosu u četvrtom kolu iznenađujuće zaustavila Kazahstanka Elena Ribakina (6:3, 7:5), da bi na Vimbldonu, posle 3:3 u prvom setu zbog povrede tetive predala meč Sasnovičevoj.

Pre Vilijamsove od učešća na US openu odustale su Nemica Laura Zigmund (55 na WTA), Rumunka Patrisija Marija Țig (92), te Kineskinje Đeng Saisai (82), Žu Lin (104) i Vang Čang (48) umesto koje će u glavni žreb uskočiti Serenina sestra Venus.

Što se tiče tenisera na ovogodišnjem US openu, za sada je sigurno, nećemo gledati Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Dominika Tima, Stana Vavrinku, Aljaža Bedenea, Kajla Edmunda i Bornu Ćorića.



tagovi

US openSerena Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara