(©Reuters)
(©Reuters)

Set i brejk prednosti Hurkaču malo protiv Alkarasa

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 10:12

Španac napravio obrt za četvrtfinale Toronta

Da, definitivno je Karlos Alkaras taj koji će žestoko maltretirati konkurenciju kada se jednog dana Novak Đoković povuče iz teniskog karavana. Neće imati ko da izađe na crtu čudu iz Španije.

Ni za njega nema izgubljenog meča, kao ni za Đokovića. Pokazao je to prvi teniser sveta u osmini finala mastersa u Torontu: Hubert Hurkač je imao set i brejk prednosti i nije mu bilo dovoljno da bi pobedio Alkarasa. Posle žestoka tri seta, momak iz Mursije ide dalje – 3:6, 7:6, 7:6.

Izabrane vesti

Igrao je Poljak odlično u prvom setu, odmah je napravio brejk, poveo 2:0, a kasnije je uspeo da spasi dve prilike koje je imao Alkaras da uzvrati. Hurkač je nakon toga sigurno servirao i priveo prvi set kraju.

U drugom je krenuo na isti način: u prvom gemu je napravio brejk, ali kada je trebalo da ga potvrdi i da stekne osetnu prednost, izdala ga je ruka. Alkaras je imao tri vezane brejk lopte, treću je iskoristio i vratio je ravnotežu u set. Obojica tenisera su čuvala svoj servis do taj-brejka, gde je Španac sa 7:2 pregazio Poljaka.

Ali u trećem setu je viđena drama i to na obrnut način: imao je Alkaras vođstvo od 5:2 i nije uspeo da privede meč kraju. Imao je i dve meč lopte. Hurkač je dva puta napravio brejk i stigao do 5:5. Međutim, iako se činilo da je momentum sada na njegovoj strani, ponovo je mladi Španac pokazao da ima mentalitet sličan Đokovićevom: u hodu se prestrojio, resetovao um i razbio Hurkača u taj-brejku.

U četvrtfinalu Karlos Alkaras će igrati protiv Tomija Pola, koji je sa 2:0 savladao Markosa Đirona. Upravo je Pol pre godinu na kanadskom mastersu savladao Španca sa 2:1 samo što je to bilo u šesnaestini finala.


tagovi

Karlos AlkarasHubert HurkačATP Toronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara