Janik Siner (AFP)
Janik Siner (AFP)

Siner bez reči napustio teren, a 103. teniser prošao u polufinale Majamija i skočio 50 mesta na listi

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 01:01

Supertalentovani Italijan zbog žuljeva predao meč u prvom setu prvi vođstvu rivala 4:1

Janik Siner bi u budućnosti mogao da postane novo veliko ime svetskog tenisa. Sa 20 godina, već je uspeo da napravi jedan proboj među deset najboljih tenisera planete (9. mesto na ATP listi novembra prošle godine). U međuvremenu je pao na 11. poziciju, ali je četvrtfinalu mastersa u Majamiju bio apsolutni favorit protiv Franciska Serundola, 103. tenisera sveta. Ipak, polufinale neće igrati supertalentovani Italijan jer je zbog plikova i žuljeva na nogama morao da u prvom setu preda meč znatno manje poznatom Argentincu koji je u tom trenutku vodio 4:1.

Teniseri su na terenu proveli samo 22 minuta, a Siner je bez reči prišao Serundolu pruživši mu ruku, što je ponovio i sa glavnim sudijom. Isprava nije bio jasan tačan razlog predaje, ali su mnogi mediji nakon meča preneli da je reč o žuljevima. Serundolo je u izjavi nakon meča rekao da je primetio da se protivnik zgrčio pri njegovom vođstvu 2:1 (30:0) i kako je pomislio da je sigurno reč o povredi jer je prerano da umor bude uzrok.

Izabrane vesti

Veliko razočaranje za Sinera koji se nadao nastavku pohoda na prvu masters titulu u karijeri. Ali dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, pa je Serundolo plasmanov u polufinale obezbedio sebi rekordni renking u profesionalnoj karijeri koju je započeo 2018. godine. Sa 103. mesta već ima garantovanu 51. poziciju, a ukoliko šokira boljek iz duela Kasper Rud - Aleksander Zverev (03.05) i domogne se finala mogao bi na 37. mesto. Osvajanjem titule, koje deluje potpuno nerealno, postao bi 24 na ATP lisit.

Argenitnac već sada u džepu ima sigurnih 344.000 dolara koliko iznosi novčana nagrada za plasman među najbolja četiri u Majamiju. Poređenja radi, za prethodne nepune četiri godine, osvojio je tek nešto više od pola miliona dolara.

Siner je prethodno eliminisao Finca Rusuvorija, Pabla Karenjo-Bustu i Nika Kirjosa, dok je Argentinac pobeđivao Grikspora, Opelku, Monfisa i Tijafoa.


tagovi

Janik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara