Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Siner ekspres u Majamiju tutnji poput Đokovića i Nadala

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 01:43

Italijan se plasirao u polufinale, na putu do završnice mastersa izgubio samo 23 gema…

Američke vlasti nisu dale dozvolu Novaku Đokoviću da se takmiči na matersu u Majamiju. Ni ove godine. Rafael Nadal nije ni razmatrao da se pojavi na Floridi, a izostanak dvojice tenisera sa najvećim brojem grend slem trofeja iskoristio je Janik Siner da dohvati njihova dostignuća.

Italijan je u četvrtfinalu bio surov prema Emilu Rusuvuoriju, prepustio je finskom teniseru cela četiri gema i plasirao se u polufinale – 2:0 (6:3, 6:1). Na terenu je proveo jedan čas i 16 minuta – bolje nisu prolazili ni prethodnici igrača iz Zemlje 1.000 jezera. Na putu do polufinala mastersa u Majamiju izgubio je Siner samo 23 gema.

Izabrane vesti

Ekspresnim završavanjem mečeva do polufinala mastersa u Majamiju, pri toj brzini, mogu da se pohvale samo Rafael Nadal i Novak Đoković. Godine 2014. španski teniser je među četiri najbolja umarširao ispustivši 21 gem, a srpski as – 23. Baš kao i Janik Siner.

Sa nepune 22 godine Janik Siner je postao jedan od najmlađih tenisera što su ušli u samu završnicu mastersa u Majamiju i Indijan Velsu u jednoj sezoni. U toj dobi to je pošlo za rukom Agasiju, Kurijeru, Đokoviću, Mariju (dva puta), Nadalu i Alkarasu, sa kojim bi mogao da se sastane u polufinalu. Ukoliko špansko čudo od deteta bude eliminisalo Tejlora Frica.

Treći put se Janik Siner plasirao u polufinale nekog mastersa, što je italijanskih tenisera, u periodu od 1990. godine, u jednakoj meri uradio još samo Fabio Fonjini. Dva puta Mateo Beretini. Svi ostali – ne više od jedanput.

Podigao je letvicu Siner, pokušaće drugi put da zaigra u finalu turnira na Floridi i osvoji prvu titulu. U tome ga je 2021. godine sprečio Hubert Hurkač. Do sada je italijanski teniser bio besprekoran, protutnjao je do polufinala bez da se pošteno oznojio, ali tek sada ga čekaju njemu ravni.



tagovi

Janik SinerATP MajamiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara