Siner (©Reuters)
Siner (©Reuters)

Siner jači nego ikad: Bez izgubljenog seta do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 08:55

Italijan izbacio Hačanova – 3:0

Najbolji tenis karijere igrao je Janik Siner pred kraj prošle sezone, kada je uspeo da u desetak dana dva puta pobedi Novaka Đokovića. Odmah su krenule prognoze da će 2024. biti njegova godina. No, to ćemo još videti...

Ali, mladi Italijan je na Australijan openu nastavio sa igrama sa kraja prethodne godine, briljira na terenu i jutros je izborio plasman u četvrtfinale pobedom nad Karenom Hačanovim u tri seta – 6:4, 7:5, 6:3.

Izabrane vesti

Ono što je najimpresivnije, Siner je do mesta među osam najboljih došao bez izgubljenog seta! Pobedio je redom sa po 3:0 Van de Zandšulpa, De Jonga, Baeza i danas Hačanova. Ipak, najveći test će mu biti na narednom stepeniku, gde će ukrstiti rekete sa pobednikom duela De Minor (Australija) – Rubljov (Rusija).

Ipak, meč sa Karenom Hačanovim nije bio tako lak kao što bi se moglo zaključiti na osnovu rezultata. U prva dva seta Rus je sve vreme bio „tu“, malo mu je nedostajalo da okrene sve na svoju vodenicu, ali nikako nije uspevao. U prvom setu je Siner napravio brejk za 2:1, a onda u narednom gemu spasavao dve šanse da mu Hačanov uzvrati istom merom. Pa u poslednjem gemu je Rus ponovo imao tri brejk šanse i nije ih iskoristio, a Italijan jeste prvu set loptu.

Na startu drugog seta je razmenjen po jedan brejk, da bi Hačanov kod vođstva od 2:1 propustio dve prilike da Sineru oduzme servis, pa je isto to „promašio“ i kod vođstva od 4:3. A, prvu svoju priliku, kod 5:5, Italijan je iskoristio.

U trećem setu, sa velikom prednošću na leđima, Siner je u tri navrata pretio brejkom, treća mu je bila srećna i to mu je bilo dovoljno za pobedu.


tagovi

Janik SinerKaren HačanovAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara