Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Siner oznojio idola, Đoković skinuo rđu posle dva meseca pauze

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.04.21. | 14:14

Uspešan start u Monte Karlu

Možda je na trenutke izgledalo da je malo zarđao – i logično je posle dvomesečne pauze – ali Novak Đoković se na trijumfalan način vratio na teren, prvi put otkako je na Australijan Openu osvojio 18. grend slem titulu. Na startu takmičenja na Mastersu u Monte Karlu – gde juri treću titulu – savladao je veliku tenisku nadu Janika Sinera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2

Istina, nije bilo lako, mada je Đoković imao 5:2 u prvom setu samo da bi 19-godišnji Italijan uzvratio brejkom i potom imao servis za izjednačenje. Tada je, međutim, do izražaja došla ona čuvena mentalna snaga prvog reketa sveta, koji je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i osvajanje prvog seta proslavio gromoglasnim povikom.

Izabrane vesti

Drugi je već bio lakši, mada ne toliko lak kao što rezultat pokazuje, jer je Siner zaista na momente terao Novaka da izvuče najbolje iz sebe s tim da je polako gubio snagu kako je meč odmicao.

Svejedno, dobar signal za mladog Italijana, posle debitantskog nastupa u finalu nekog mastersa u martu u Majamiju, dobio je još jedan dokaz da može da zakuva čorbu i najboljima. Posebno zbog toga što je preko puta bio jedan od njegovih idola iz detinjstva, uz Rodžera Federera i Andreasa Sepija, još jednog igrača iz Južnog Tirola.

(3,00) Sonego – Zverev (1,33)

Uostalom, Siner i Đoković se dobro poznaju, obojica žive u Monte Karlu, čak su i trenirali kada je Italijan bio dečak.

U tom periodu, te dve ili tri godine kada je bio nadolazeći junior, dosta smo trenirali u akademiji Rikarda Pjatija, na tvrdim podlogama, na šljaci... Svedočio sam njegovom razvoju, putanji... Zaista impresivno“, rekao je Đoković posle meča.

UŽIVO KLAĐENJE

Nije im samo Monako zajednička crta, obojica su se pre tenisa bavili skijanjem, Siner je čak bio prvak Italije u veleslalomu kao osmogodišnjak, viceprvak sa 12, ali se sa 13 vratio tenisu. Zasad je osvojio dve ATP titule, najveći uspeh zabeležio u Majamiju gde je redom izbacivao Uga Gastona, Karena Hačanova, Emila Rusuvuorija, Aleksandera Bublika i Roberta Bautista Aguta pre no što ga je u finalu savladao Hubert Hurkač, 16. teniser sveta i naredni Đokovićev protivnik ako prema očekivanjima savlada Danijela Evansa.

Siner je svakako pokazao da ga stručnjaci sa pravom vide kao predvodnika nove generacije tenisera, koja bi trebalo da preuzme dominaciju svetskim tenisom kada Rodžer Federer, Rafael Nadal i Đoković siđu sa scene. Međutim, ne bi to bila prva generacija koju je ova troglava aždaja progutala za poslednjih 15 godina.

Trenutno, Đoković je ipak preveliki izazov za 19-godišnjeg Italijana.



tagovi

Novak ĐokovićJanik SinerATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara