Karlos Alkaraz (©Reuters)
Karlos Alkaraz (©Reuters)

Siner počistio Ruda, špansko čudo eliminisalo Beretinija i zakazalo obračun sa Zverevim

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 00:13

Poznati polufinalisti turnira u Beču

Andrej Rubljov neprijatno je iznenadio domaće navijače u Sankt Peterburgu, senzaciju je napravio holandski teniser Borik van de Zandšulp izbacivši Rusa, a ni današnji mečevi na turniru u Beču nisu mogli da proteknu bez neočekivanog trijumfa.

Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz, koga mnogi iz sveta “belog sporta” vide kao naslednika Rafaela Nadala, nadigrao je Matea Beretinija i plasirao se u polufinale, gde će snage odmeriti sa još jednim teniserom iz top 10 - Aleksanderom Zverevim. Španac je u četvrtfinalu trijumfovao posle velike borbe - meč trajao dva sata i 42 minuta - u tri seta - 2:1 (6:1, 6:7, 7:6). 

Izabrane vesti

Skrenuo je Karlos Alkaraz pažnju na sebe tokom US opena, kada je uspeo da se plasira među osam najboljih, ali ne i da savlada Feliksa Ože-Alijasima. Tada je u ranoj fazi poslednjeg grend slema sezone - u trećem kolu - isprašio Stefanosa Cicipasa. Da taj podvig, ali i celokupan nastup u Njujorku nisu slučajnost, te da je pred njim svetla budućnost, Španac je pokazao u austrijskoj prestonici. Zadao je udarac finalisti Vimbldona... 

Ništa od projektovanog polufinala Mateo Beretini - Aleksander Zverev u Beču. Karlos Alkaraz je u prvom setu s Italijanom obrisao patos. Uhvatio je Matea Beretinija na prepad. Bilo je potrebno vreme momku iz Rima da se presabere i dođe sebi. Iduća dva seta bila su daleko neizvesnija - oba su otišla u taj-brejk, a onaj drugi maestralno je odigrao Španac. Jedan mini-brejk u igri nerava bio mu je dovoljan da osvoji set i spakuje kofere Mateu Beretiniju. Nije poklekao pod pritiskom. 

Zakazao je Karlos Alkaraz obračun sa Aleksanderom Zverevim koji je muku mučio sa Feliksom Ože-Alijasimom, ali je, ipak, uspeo da uknjiži šesti trijumf u međusobnim duelima sa Kanađaninom, i revanšira mu se za poraz na Vimbldonu - 2:1 (6:4, 3:6, 6:3). 

Frensis Tijafo je počistio Dijega Švarcmana (6:4, 7:6), a furiozan protiv Kaspera Ruda bio je Janik Siner - 2:0 (7:5, 6:1). Još jednom se pokazalo da Argentinac i Norvežanin nemaju šta da traže na brzim podlogama i da su znatno manje opasni kada igraju van šljake. Svaki prelazak na beton ili travu za Dijega Švarcmana i Kaspera Ruda izlazak je iz zone komfora.


tagovi

Karlos AlkarasMateo BeretiniAleksander ZverevFeliks Ože AlijasimKasper RudJanik Sineratp bečATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara