Pozdrav Sinera i Bautiste Aguta (Reuters)
Pozdrav Sinera i Bautiste Aguta (Reuters)

Siner stopama Đokovića: Skalp Bautiste Aguta za finale Majamija

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 00:46

Prvi tinejdžer u finalu Mastersa od 2007. godine i Novakovog podviga

Pre početka Mastersa u Majamiju, malo ko bi se kladio da će Janik Siner doći u poziciju da se bori za trofej. Međutim, italijanski 19-godišnjak napredovao je korak po korak, a večeras protiv Roberta Buautiste Aguta ostvario najveću pobedu dosadašnjeg toka karijere - 2:1 (5:7, 6:4, 6:4). I ne samo to. Postao je prvi tinejdžer u finalu jednog Mastersa još od 2007. godine i Novaka Đokovića, odnosno tek četvrti tinejdžer koji se obreo u finalu Majamija - pre njega to su uspevali upravo Novak, odnosno Rafael Nadal i Andre Agasi.

MAJAMI, 01.00: RUBLJOV (1,25) HURKAČ (3,55)

Izabrane vesti

Kada je pre dva dana, u četvrtfinalu eliminisao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, Roberto Bautista Agut se verovatno ponadao da mu se sprema povratak među deset najboljih tenisera. Za to mu je bio neophodan pehar u Majamiju, ali ispričio se nadahnuti 31. reket sveta, iako je Španac bolje otvorio meč.

Prvi set Bautista Agut prelomio je u 11. gemu oduzevši servis rivalu, da bi naredni za 7:5 rutinski rešio u svoju korist. Kada je reč o drugom periodu sedmi gem se ispostavio kao ključni i to na psihološkom planu. Italijan je uspeo da neutrališe četiri brejk lopte rivala što je bila ozbiljna injekcija samopouzdanja. Ono se manifestovalo u 10. gemu, kada je 32-godišnjak servirao za ostanak u setu, ali je Italijan iskoristivši drugu set loptu praktično vratio meč na početak.

Siner je karakter i mentalnu snagu pokazao i u odlučujućem periodu jer ga nije pokolebao rani brejk protivnika. Odužio se sredinom seta istom merom, da bi ponovo u tom famoznom desetom gemu brejkom rešio meč u svoju korist.

Zašto ne iskoristiti jedinstvenu priliku za prvi Masters u ranoj fazi karijere kada već nema Đokovića, Nadala, Tima i Federera, odnosno kada je Medvedev zaustavljen relativno rano. Tako mladić sa severa Italije ima priliku da protiv boljeg iz okršaja Hurkač - Rubljov koji uskoro počinje, napravi zaista venserijski uspeh.


tagovi

ATP masters MajamiRoberto Bautista AgutJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara