Siner ustao kao Đoković u drugom setu i neogreban zakazao polufinale sa Novakom

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 15:23

Italijan lako preslišao Rubljova – 3:0

Dao nas se verovatno nadao prolasku Rubljova i pravoslavnom polufinalu na Australijan openu. Mogao je samo da se nada, jer Jan Siner igra gotovo savršen tenis ove godine u Melburnu, što je najbolje personifikovala pobeda nad ruskim igračem u četvrtfinalu prvog ovogodišnjeg grend slema. Imao je Rubljov momente, čak lagodnu situaciju u drugom setu, ali je Siner ustao na Đokovićev način i zakazao novi duel sa najboljim igračem svih vremena – 3:0 (6:4, 7:6, 6:3).

O tome da će Novak Đoković biti na velikim mukama, možda imati najtežu prepreku do novog pehara u Melburnu, jasno pokazuje sledeći podatak: italijanski teniser plasirao se u polufinale bez izgubljenog seta. Sigurno je da će Jan Siner na predstojeći duel sa Novakom Đokovićem gledati kao na duel života. Biće mu to prvo polufinale u Melburnu, drugo u karijeri, pošto je stigao do završnice i na Vimbldonu.

Izabrane vesti

Reći će vam teniski stručnjaci da će susret između Sinera i Đokovića biti finale pre finala, bez obzira na klasu Španca Alkaraza.

I kada je delovalo da Rubljov ima šansu da „prevari“ Italijana, Rus je radio u korist svoje štete. Kao u petom setu prvog gema, kada je neshvatljivo počeo da greši. Poklanjao je poene Sineru, što je Italijan obilato koristio. Brejk prednosti bio je dovoljan Italijanu da završi prvi set, bez obzira što je u tom delu igre Rubljov ima magične momente i poene.

Sve je u drugom setu išlo na stranu Rusa. Imao je previše neiskorišćenih brejk-lopti, posle raznovrsne igre i izlazaka na mrežu. Bio je Siner u očiglednoj fizičkoj krizi. Imao problem sa trbušnim zidom. Bilo je 5:1 za Rubljova u jednom trenutku, ali je onda usledila Sinerova sekvenca u stilu Novaka Đokovića. Videlo se posle velikog preokreta i vođstva Sinera od 6:5 da ke Rubljov na ivici pucanja. Rus se uništio u taj-brejku i praktično podigao belu zastavicu.

U trećem setu je sve već bila stvar rutine. Nivo igre Andreja Rubljova jednostavno nije bio dovoljan da bi se ugrozio Siner. Bilo je pitanje trenutka kada će Italijan doći do brejka, i potom završiti meč.


tagovi

Janik SinerAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara