Novak Đoković i Janik Siner (Reuters)
Novak Đoković i Janik Siner (Reuters)

Sinerov omaž najboljem: Novače, ti si inspiracija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 21:14

Mladi Italijan i budući veliki šampion belog sporta, uprkos porazu, s osmehom na licu i mnogo poštovanja pričao o Đokoviću

Kada je odlučio da ne kalkuliše protiv Holgera Runea i eventualnim porazom stane na put plasmanu Novaka Đokovića u polufinale, Janik Siner je pokazao da nije gubitnik već pobedik. Možda danas nije slavio protiv Novaka Đokovića, ali uz stav i kvalitet koji poseduje, biće izuzetno bitan faktor na teniskoj mapi u narednih desetak godina.

Uprkos porazu u dva seta od Novaka Đokovića, Janik je uspeo da pronađe iskreni osmeh na licu i sa ogromnim poštovanjem pričao je najboljem svih vremena.

Izabrane vesti

"Šta reći. Nole, čestitam na sedmoj tituli. Počeo si godinu trijumfalno i završio je u pobedničkom ritmu. Osvojio si tri grend slema i mnogo turnira ove godine.Ti si inspiraciji ljudima koji prate tenis, ali pre svega svim igračima. Tvoj profesionalizam je neverovatan, čestitke tebi i tvom timu", ispričao je Siner.

Iz Sinera je sezona sa 12 pobeda nad Top 10 teniserima. Tri puta je pobeđivao Danila Medvedeva, u dva navrata Karlosa Alkarasa, Andreja Rubljova, Stefanosa Cicipasa i po jednom Novaka Đokovića, Holgera Runea, Tejlora Frica. Večeras mu je serija od šest vezanih pobeda nad igračima iz TOP 5 društva srušena, ali izlišno je govoriti koliko je momak iz Južnog Tirola napredovao od starta 2023. do danas.

"Hvala mom timu, prošli smo kroz mnogo mečeva poslednjih meseci i napredovali tokom sezone. Danas smo videli da imamo još mnogo prostora za napradak. Ovo je referentna tačka za budućnost, ali možemo da sagledamo pozitivne stvari iz ove godine. Počeo sam je kao jedan igrač, a danas sam pootpuno drugi zahvaljujući vama", zaključio je Siner.



tagovi

Janik SinerNovak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara