Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Sjajna sezona za Aleksandera Zvereva: Pokoren Beč, osvojena peta titula, sustignut Kasper Rud

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.10.21. | 16:43

Nemac u Parizu napada šesti pehar u 2021. godini

Kasper Rud više ne može da kaže da je jedini teniser sa pet pehara u 2021. godini. Posle osvajanja turnira u Beču, u red sa norveškim teniserom stao je Aleksander Zverev. Nemac je u finalu za nešto više od jednog i po časa igre porazio Frensisa Tijafoa i prigrlio peti pehar ove sezone na ATP turu – 2:0 (7:5, 6:4).

Nestvarna godina za Aleksandera Zvereva. Izostala je samo neka od četiri grend slem titule. Kruna fantastične godine, ali i karijere je svakako zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. A, pored najveće planetarne smotre i turnira u Beču, Aleksander Zverev je osvojio dve titule na Mastersima (Madrid i Sinsinati), kao i turnir igran u Akapulku.

Izabrane vesti

Uništio je Aleksander Zverev servisima Frensisa Tijafoa (odservirao ih je čak 19). Nije imao Amerikanac rešenje za nemačku servis-mašinu, koja je u karijeri stigla do 18. pehara. Bez ikakve sumnje najbolja godina za Aleksandera Zvereva, a momak iz Hamburga će imati priliku do kraja da prestigne Kaspera Ruda, ali i Andreja Rubljova, koji je protekle godine u pet navrata podizao trofeje na ATP turu.

Aleksander Zverev će na Mastersu u Prizu pokušati da nadmaši Norvežanina i postane najtrofejniji teniser u 2021. godini, a tu je i završni Masters u Torinu. Ako bude na nivou kojem je bio protiv Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama, ili finalu Mastersa u Sinsinatiju protiv Andreja Rubljova, nemački teniser biće blizu šestog pehara.



tagovi

Aleksander ZverevFrensis TijafoATPatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara