Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Skandal majstor Cicipas izgubio meč i živce: Gađao Alkaraza lopticom, pretio sudiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 00:40

Navijači u Barseloni izviždali Grka

Nedolično ponašanje u “belom sportu” prethodnih godina najčešće je povezivano sa Nikom Kirjosom, a “slavu” počinje da mu krade Stefanos Cicipas. Dok drugi grade prijateljstva, grčki teniser se svojski trudi da stekne neprijatelje na što više turnira. Poslednji u nizu je Barselona.

Cicipasa je u četvrtfinalu turnira u najvećem gradu pokrajine Katalonije zaustavio Karlos Alkaraz, a navijači su u nekoliko navrata, zbog nedoličnog ponašanja, izviždali Stefanosa Cicipasa. Peti reket sveta i u trećem okršaju sa mladim Špancem, koga mnogi nazivaju novim Rafaelom Nadalom, doživeo poraz, a mogao bi i novčanu kaznu. Pretio je Grk glavnom sudiji, gubio poene jer nije bio na terenu, gađao rivala... 

Izabrane vesti

Zapalio je grčki teniser atmosferu prvi put krajem prvog seta, kada je Alkaraz imao tri set lopte. Rspalio je po loptici Cicipas, nišanio je Alkaraza u telo, očajnički potez je prošao. Streljao je Španac pogledom Grka, koji nije imao nameru da mu se izvini. Učenik Huana Karlosa Ferera je izbegao napad, a potom je završio započeto - uzeo je prvi set. Bio je to samo početak. 

Rodila se tenzija, stvorila se netrpeljivost između novog Top 10 igrača - od ponedeljka će Karlos Alkaraz doći do najboljeg plasmana u karijeri - i petog tenisera planete, a u nastavku je “igrici” priključen i glavni sudija. 

Uzvratio je Stefanos Cicipas, osvojio je drugi set, a Španac je produžio u toalet, na šta ima pravo po propisima. Isto je učinio i Grk, ali kada mu rezultat nije odgovarao - usred odlučujućeg seta, pri vođstvu Alkaraza od 3:0 u gemovima. Oduzeo je sudija dva poena grčkom teniseru, jer je teren napustio bez dozvole. Kada se Cicipas vratio, pokušao je da izjednači dve situacije, napravi žrtvu od sebe i zapretio je arbitru. 

“Koliko je njemu bilo potrebno? Manje od tri minuta? Jeste li sigurni? Posle meča ćemo to proveriti, i ako grešite, treba da dobijete otkaz”, rekao je Cicipas, koji je u Barselonu stigao iz Monte Karla, gde je drugu godinu zaredom osvojio titulu. 

Alkaraz je uveren da je Cicipasov odlazak sa terena bio deo strategije i da je rival pokušao da mu ubije nalet, i spreči ga da se plasira u polufinale. 

“Nikada nisam video da neko u tom trenutku ode u kupatilo. Ne znam pravila, ali to nikada nisam video. Mislim da je hteo da me ohladi. Kupatilo je daleko, hteo je da me saseče - nije mu uspelo”, zaključio je Karlos Alkaraz.


tagovi

Stefanos CicipasKarlos AlkarasATP BarselonaATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara