Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slovenačka bajka je okončana, Pavljučenkova u 29. godini do prvog grend slem finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 17:41

Ruskinja u dva seta obavila posao - 7:5, 6:3

Nepredvidivost ženskog tenisa na delu šljake stadiona Filip Šatrije. U polufinalu Rolan Garosa, debitantskom na nekom od gren slem turnira za obe teniserke, Anastasija Pavljučenkova je u dva seta, za nešto više od sat i po vremena savladala Tamaru Zidanšek i u 29. godini ostvarila najveći uspeh u karijeri, plasiravši se u finale Otvorenog prvenstva Francuske – 2:0 (7:5, 6:3).

Slovenačka bajka je ugledala kraj. Malo ko je mogao da zamisli da će Zidanšekova i drugu nedelju turnira provesti u Francuskoj, do ove godine nijednom nije otišla dalje od treće runde ni na jednom grend slem turniru, ali je 23-godišnja teniserka od starta igrala hrabro, iznad svih očekivanja, pa će biti nagrađena skokom na 47. mesto WTA liste (pre početka turnira bila 85.), što joj je ujedno i najbolji plasman u karijeri.

Izabrane vesti

Bila je Tamara i ovog popodnevna hrabra, dosta rizikovala, ali i prečesto grešila. Kada se podvuče crta – 27 vinera i čak 33 neiznuđene greške, naspram 22, koliko je napravila njena rivalka. Pride, slabo je koristila brejk lopte, samo četiri od 11 je materijalizovala, dok je Pavljučenkova konvertovala dve više, taman toliko da slavi u dva seta.

Krenula je Slovenka obećavajuće, na startu napravila brejk i odmah potom ga potvrdila, međutim, Pavljučenkova je do ekspresno preokrenula rezultat i pri rezultatu 4:3 otela servis rivalki. Servirala je Ruskinja za vođstvo u setu, ali se Zidanšekova nije predavala, ponovo je uzvratila, ali je u odlučujućem, 12. gemu, ponovo ispustila servis gem i prepustila prvi set Ruskinji.

Drugi set otvoren je sa tri brejka, Pavljučenkova je povela sa 4:1 i napravila krupni korak ka finalu. No, Zidanšekova je uspela da veže dva gema i istopi prednost rivalke, ali je već u narednom ponovo ispustila servis, a ujedno i kartu za finale.

Tamo će na kraju Pavljučenkova, koja čeka bolju iz duela KrejčikovaSakari.


tagovi

Anastasija PavljučenkoTamara ZidanšekRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara