Foto: Reuters
Foto: Reuters

Spektakularna partija Nika Kirjosa, Rubljov pometlan za 52 minuta!

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 01:40

"Mogu da izgubim od bilo koga svakog dana i isto tako dobijem bilo koga. Takva je priča tokom čitave moje karijere", priznaje Australijanac

Jedinstvena je pojava Nik Kirjos u svetu tenisa. Njegovo umeće nikada nije bilo upitno, ali pristup tenisu jeste. Ipak, kada mu se zapravo igra tenis i ma svoj dan sposoban je da se suprotstavi i najboljima na svetu. A danas ga je definitivno imao. Jedan od, možemo slobodno reći, najboljih u karijeri.

U drugom kolu turnira u Majamiju Kirjos je za svega 52 minuta praktično pometlao Andreja Rubljova sa terena – 2:0 (6:3, 6:0). U strašnoj formi igra australijski teniser ove godine. U 2022. dobio je sedam od devet mečeva, svaki bez izgubljenog seta. Jedina dva poraza pretrpeo je od Danila Medvedeva na Australijan openu i Rafaela Nadala na Indijan Velsu, dvojice finalista pomenutih turnira.

Izabrane vesti

I jedan i drugi pripadaju samog kremu belog sporta. U ovom trenutku isto bi trebalo da važi i za Rubljova, jer ipak se radi o sedmon reketu sveta, ali to nije Rus to na terenu nije opravdao. Štaviše, debelo je podbacio. I zato, kao kazna, najbrži poraz u karijeri, podjednako brz kao onaj od pre sedam godina protiv Stanislasa Vavrinke u Čenaju.

Istina, krenuo je Rubljov bolje, napravio brejk u trećem gemu prvog seta, ali je od tog trenutka na terenu postojao samo jedan teniser – Kirjos. Australijanac je ekspresno uspeo da vrati brejk, potom drugi put zaredom uzme protivniku servis gem i set rutinski privede kraju. Drugi je već bio rutina.

Bio je Rubljov daleko ispod svog uobičajenog nivoa. Procenat ubačenog prvog servisa bio mu je katastrofalan (55 odsto), kao i procenat osvojenih poena na svoj drugi servis (21 odsto!), pride je dosta slabo riternirao. Nije mu doduše ni rastrčani Kirjos dao priliku da se razmaše. Vezao je Australijanac sedam osvojenih gemova i drugi set dobio sa – nulom. Za plasman u treću rundu i ponovni ulazak među najboljih 100.

"On je krenuo vrlo dobro, ali znate kako se u tenisu momentum vrlo lako promeni sa nekoliko poena, i kada sam napravio dupli brejk počeo sam sve bolje da osećam ritern. U poslednjih nekoliko meseci riterniram vrlo dobro. Srećan sam svojom partijom. Bilo da igram protiv igrača iz Top 10, 20 ili 1000, ne zanima me. Mogu da izgubim od bilo koga svakog dana i isto tako dobijem bilo koga. Takva je priča tokom čitave moje karijere. Samo sam srećan što sam prošao dalje”, rekao je Kirjos posle meča.

U trećem kolu očekuje ga iskusni Italijan Fabio Fonjini koji je u drugom kolu uz dosta muke savladao Taroa Danijela.

"On je strašan igrač. Igrali smo već jednom. Svi znamo za šta je sposoban. Samo ću izaći na teren i zabaviti se", uverava Kirjos.


tagovi

Nik KirjosAndrej RubljovATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara