Mozzart Sport
Mozzart Sport

Srbi okupirali Šatrije: Šajkače, "prevelike" trobojke, Jokići i karte od 500 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 14:00

Novak Đoković ima ogromnu podršku u finalu protiv Kaspera Ruda

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Novak Đoković je krenuo u pohod na rekordnu 23. grend slem titulu. Od prvo dana vodi rat sa publikom na stadionu Filip Šatrije, ali ovog popodneva, njegovi navijači će preuzeti primat na najvećem zdanju Rolan Garosa. Da utišaju nepristojne Francuze i ostatak sveta koji je došao da provocira, da se njihovi zvižduci izgube u povicima "Nole, Nole."

Izabrane vesti

Upravo su ove reči odzvanjale ispred Šatrijea. Kilometar od kompleksa, našla se gospođa što prodaje srpske zastave. Srbi su okupirali bulevare ispred Šatrijea. Šepureći se raširenim trobojkama, zauzimajući pola ulice dok poziraju za fotografije, pomalo i nerviraju francusku gospodu. Ali ne mare mnogo za to. Čuveni Serbikosi što prate Novaka i druge srpske tenisere na mnogim turnirima urlaju "Noleee legendooo, Noleee legendooo", privlaći pažnju svih prolaznika. Uveliko su spremni za veliku žurku.

Novak Đoković danas, a Nikola Jokić dan i po kasnije imaju priliku da ispišu najupečatljivije stranice istorije srpskog sporta. Već su to činili, ali teško da je trenutak ikada bio važniji i veći.

Iz konferencije u konferenciju pričaju Džoker i Džoker jedan o drugom. Ogromno poštovanje struji na relaciji dve sportske legende. Ne sumnjajte uopšte da bi Novak gledao Nikolu, ili Nikola Novaka da je raspored drugačiji. Ali Đoković će danas imati Jokićevu podršku. Ili više Jokića pošto se kompleksom Rolan Garosa šetaju momci odeveni u majice i dresove Denvera sa prezimenom dvostrukog MVP-ja na leđima.

Pred polufinale sa Karlosom Alkarasom jeste bilo srpskih obeležija, ali ni približno kao danas. Na vidiku se pojavljuje i srpska šajkača.

"Došli smo iz Švedske. Tj. ja iz Švedske, on iz Nemačke", govori Darko pokazujući na prijatelja pored sebe i nastavlja: "Jao kakvi smo mi maleri. Odavno smo imali kartu za polufinale za večernji termin, a oni staviše Novaka da prvi igra. A sinoć smo uspeli da kupimo karte preko legalnih preprodavaca. Dali smo po 500 evra, ali zamisli da sam došao iz Švedske u Pariz, a da ne gledam Đokovića. Pritom sam leteo do Nemačke, pa smo odande krenuli kolima."

Dok nastaje fotografija pojavljuje se još jedna grupica srpskih navijača i stapa se u crveno, plavo, beli kolorit. Ori se Nole, Nole po ko zna koji put. Prilazi momak iz obezbeđenja, naš čovek. "Zastave su vam malo prevelike. Veće od dozvoljenih dimenzija od metar dužine. Pa vas molim samo malo da budete tiši i da manje privlačite pažnje, jer će početi obezbeđenje da vam uzima zastave. Ja to ne bih voleo, pa vam zato ovako kažem", ispade vrlo kulturan i pristojan momak iz obezbeđenja, samo je želeo da predupredi potencijalnu neprijatnost.

Čovek iz gomile počinje da likuje: "Juče sam čuo, pričalo se da je samo devet srpskih navijača bilo na stadionu u polufinalu protiv Alkarasa. Da vidim koliko će nasa danas biti", svestan da se sprema srpska fešta na Šatijeu.

Hajde Novače, učini Srbiju najponosnijom po ko zna koji put, pa da između utorka i srede na miru ne spavamo gledajući Jokića kako pokorava Ameriku.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara