Srbi u transu posle Novakovog trijumfa: Plakao sam sve vreme...

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 19:49

Pevalo se Đokoviću, Srbiji, Kosovu, suze na licu zbog himne

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Vijorile su se srpske trobojke i pre i tokom i posle Novakovog meča. Imao je Đoković vetar u leđa od naših navijača, koji su burno proslavili još jedan njegov trijumf. Samo što je ovaj poseban, ovaj je istorijski, u srcu Pariza.

Izabrane vesti

Armiju srpskih navijača uglavnom su činili ljudi iz dijaspore, a u glas su svi govorili:

„Odavno je on najveći svih vremena, ali danas je ta tema zatvorena“.

Dušan je došao iz Berlina, obukao je dres košarkaške reprezentacije, a posle Novakove pobede još su ga drmale emocije.

„Pratim Novaka, bio sam raninih godina i u Australiji i na US Openu, ali ovo je posebna priča, ludilo. Plakao sam sve vreme“!

Oliver iz Ciriha je u oduševljenju zvao i na – pivo.

Ma ovo je ludilo! Malo smo strepeli u prvom setu, ali kada ga je dobio znali smo da tu nema greške. Hajde sa nama na pivo“.

Kaže Ranka iz Banjaluke, koja živi u Švajcarskoj, da je tokom Srpska opena imala „konverzaciju“ sa Goranom Ivaniševićem.

„Sve vreme na Novakovim treninzima sam dozivala Gorana i vikala mu da hoćemo Pariz, London i Njujork. Rekao mi je da – mnogo tražim“, kroz smeh priča Ranka, koja je u Grad svetlosti stigla sa suprugrom, bez ulaznice za finale, bez smeštaja...

Grupa „domaćih Srba“, iz Pariza, priča da je sve bilo jasno posle prvog seta.

„Možda nam je samo malo bilo frka u prvo setu, ali kada sam video da je taj brejk znao sam da će da ga počisti“, kaže jedan od srpskih Parižana.

Pevalo se Novaku, Srbiji, Kosovu, sa suzama na licu se ispratila „Bože pravde“ na Šatrijeu u Đokovićevu čast. Ne postaje jedan Srbin najveći svih vremena svakog dana. Vredelo je doći, pa i bez karte, u Pariz danas. 



tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara