Srbija bez najboljeg gostuje Uzbekistanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 13:34

Troicki, Lajović, Krajinović, Đere i Milojević na spisku selektora Zimonjića za novo, promenjeno izdanje Dejvis kupa

Posle 118 godina jedno od najstarijih sportskih takmičenja na svetu, Dejvis kup u 2019. ulazi kao praktilno potpuno reformisan, nakon što je prava na njegovo održavanja otkupila investitorka grupa "Kosmos" na čelu sa fudbalerom Barselone, Đerardom Pikeom.

Novi sistem takmičenja u Dejvis kupu podrazumeva kvalifikacionu rundu u februaru iz koje će 12 selekcija (od ukupno 24) izboriti plasman na završni turnir. Na završnom turniru u novembru u Madridu će se boriti 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“). 

Izabrane vesti

Meč kvalifikacija Svetske grupe 2019. na programu je prva dva dana februara februara 2019. godine (za razliku od dosadašnjih tri dana). U petak se igraju dva singl meča na dva dobijena seta, u subotu se igra najpre dubl, zatim još dva singl meča. Direktan plasman u finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina. 

Dejvis kup reprezentacija Srbije voljom žreba boriće se kao gost protiv selekcije Uzbekistana za plasman na finalni turnir Svetske grupe u Taškentu u Sportskom centru Saksovat na tvrdoj, brzoj podlozi (Rebound Ace). Selektor našeg tima, Nenad Zimonjić poslao odabrao je sastav za ovaj meč, a u njemu, kao što je i najavljeno neće biti najboljeg, Novaka Đokovića. Na spisku se nalaze Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki.  

Selektor Zimonjić raspolaže izuzetno jakom ekipom, u tim pošto su se nakon dve godine pauze usled povreda vratili Krajinović i Troicki.

„U nedelju ujutru putujemo za Taškent gde igramo meč prvog kola Dejvis kupa 2019. Uzbekistan je već godinama u Svetskoj grupi, imali smo prilike da protiv njih igramo u Beogradu. Najbolji igrač kod njih je Istomin koji je najiskusniji, on je između ostalih pobedio i Novaka, tako da će on biti najveća prepreka našem timu. Drugi igrač Uzbekistana nije toliko poznat, ali mislim da ćemo iskoristiti priliku u Taškentu par dana da gledamo njegove treninge i da se što bolje pripremimo za taj meč. Što se naše ekipe tiče učestvujemo u veoma jakom sastavu, veoma je bitno da se dobro adaptiramo i pripremimo. Sa nestrpljenjem očekujemo odmeravanje u Taškentu i daćemo sve od sebe da pobedimo“ zaključio Zimonjić.   

Poslednji meč sa Uzbekistancima naš tim je odigrao u beogradskoj Areni 2009. godine kada smo pobedili 5:0. Za ovaj susret selektor Faruk Dustov je prijavio Denisa Istomina, Kumujuna Sultanova, Sergeja Fomina, Sandžara Fajzijeva i Jurabeka Karimova.

FOTO: MNpress


tagovi

Nenad ZimonjićViktor TroickiDušan LajovićLaslo ĐereNikola Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara