Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Srbija u Monte Karlu spala samo na Novaka: Kecmanović se obrukao i uzeo tek četiri poena u setu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 16:58

Italijan Muzeti bolji od Miomira, četiri srpska predstavnika eliminisana u prvom kolu premijernog mastersa na šljaci

Pet srpskih tenisera našlo se u glavnom žrebu turnira u Monte Karlu, ali nakon samo tri dana od starta prvog mastersa na šljaci u 2023. godini, čast Srbije ostao je da brani samo Novak Đoković. Laslo Đere, Dušan Lajović i Filip Krajinović su prethodnih dana padali na prvim preprekama, a njihovim stopama krenuo je nažalost i drugi najbolje rangirani srpski teniser Miomir Kecmanović. Nastavio je rođeni Beograđanin sa velikim oscilacijama u igri u novoj sezoni i nakon izgubljenog taj-brejka prvog seta, praktično bez borbe poklonio Italijanu Lorencu Muzetiju plasman u drugo kolo - 0:2 (6:7, 0:6).

Kecmanovićeva sjajna nedelja i plasman u finale turnira u Eštorilu, uprkos porazu od Kaspera Ruda nagovestila je da bi i u Kneževini mogao da demonstrira visok nivo tenisa, ali je rođeni Beograđanin razočarao već na startu i oživeo neslavnu praksu ranih eliminacija. Tako je bilo u Akapulku, Indijan Velsu, Majamiju (drugo kolo).

Izabrane vesti

Kecmanović je bio konkurentan samo u prvom setu i to do taj-brejka. U sedmom gemu propustio je dve brejk lopte, a u 13. u nekim poenima odigrao pomalo nonšalantno što je Italijan iskoristio i slavio sa laganih 7:1. Slično kao i Filip Krajinović juče protiv Roberta Bautiste Aguta, srpski predstavnik je naredni set izgubio prvo u svojoj glavi, a sledstveno tome i na terenu.

Koliko je 34. teniser sveta bio inferioran protiv 21. sa ATP liste najbolje govori dva podatka. Izbubio je set bez osvojenog gema, a dokopao se svega četiri poena u celom drugom periodu igre. Ispalio je Srbin samo jedan viner i počastio rivala u drugom setu sa čak devet neiznuđenih grešaka.

Umesto novog srpsko-italijanskog sudara u drugom kolu igraće dva Italijana, udariće Muzeti na zemljaka Luku Nardija, a pobednik ovog duela će ukoliko ne bude iznenađenja, u trećoj rundi sa druge strane mreže videti Novaka Đokovića.


tagovi

Miomir KecmanovićLorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara