Srpska antidoping agencija tražila razjašnjenje zbog Novaka i testiranja pre meča

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 17:48

Bizarna situacija

Direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić zatražila je od Svetske antidoping agencije razjašnjenje situacije u kojoj su se našli teniseri Srbije, kada im je pre meča sa britanskim teniserima doping kontrola ušla u svlačionicu i tražila testiranje svih igrača.

Srbija je juče pobedila Veliku Britaniju sa 2:0 i plasirala se u polufinale Dejvis kupa, u kome će u subotu igrati protiv Italije.

Izabrane vesti

Srpski teniser Novak Đoković je nakon plasmana u polufinale Dejvis kupa izjavio da je imao raspravu sa ljudima iz Svetske antidoping agencije.

"Čovek u ćošku sedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena pre meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka. Kada sam pričao sa predstavnikom doping agnecije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobednik večerašnjeg duela ne igra sutra. Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku", poručio je Novak posle meča sa Britancima.

U slučaj se uključio i ADAS, kao krovna organizacija u Srbiji. Direktorka ADAS prof dr Milica Vukašinović Vesić već je kontaktirala WADA u vezi sa ovim slučajem, i ADAS je zatražio zvanično razjašnjenje situacije.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kupDejvis kup tim Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara