Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski derbi za uživanje, Krajinović propustio šansu da zapreti Đokoviću

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 17:51

Novak sve bliži ozbezbeđivanju prvog mesta na kraju godine - 2:0

Možemo samo da konstatujemo da je šteta što su Novak Đoković i Filip Krajinović morali da igraju u prvom kolu turnira u Beču. Zaista je to bio odličan susret, pun dobrog tenisa, gledali smo nadmetanje dobrih prijatelja i igrača koji znaju sve jedan o drugom, a na kraju je epilog bio očekivan. Đoković je slavio s 2:0 (7:6, 6:3).

Naravno, treba istaći da je Krajinović dobro namučio Novaka, posebno u prvom setu, opet je pokazao da nema toliki strah protiv Đokovića, što je i normalno, pa smo kao miks svega toga mogli da uživamo u kvalitetnom obračunu srpskih tenisera. I to na podlozi koju obojica vole. Dosta kvalitetnog tenisa smo videli. Čak i jedno klanjanje Novaka Filipu posle jednog fenomenalnog voleja.

Izabrane vesti

Imao je prvi reket sveta ukupno više osvojenih vinera, više osvojenih poena na prvi servis i Filip nije imao šanse. Iako je mogao da zakomplikuje ceo meč.

Prvi set je bio za prave sladokusce, Krajinović je imao brejk viška i to je bila njegova odlična šansa da dobije prvi set i pravi Novaka pod pritisak, ali je na kraju morao prvi set da se rešava u taj-brejku. I tu je Krajinović imao prednost od 5:3, ali jednostavno nije uspeo da izdrži pritisak u glavi i da privede taj set kraju.

Prvi reket sveta je stigao u Beč da obezbedi prvo mesto na kraju godine, a za to su mu, pošto Rafael Nadal ne učestvuje, dovoljne dve pobede. Dakle, sada još jedna.

Đoković je generalno pravio razliku u tome što je dobijao više poena na prvi servis, bolje je reternirao i tu je pravio razliku. Naravno, jasno je da Novak i u odnosu na Filipa i svakog drugog tenisera ima prednost kada se gleda psiha i to je presudilo i ovoga puta.

Kada je prvi servis završen kako jeste, sa 8:6 u taj-brejku, negde je bilo očekivano da će Đoković da uključi turbo brzinu, da će “osetiti krv” kao što to obično radi i to se upravo i dogodilo.

U drugom setu Novak je nastavio da igra kako je igrao, čak je malo i podigao ritam, dok je sa druge strane Krajinović pao i tu je osnovna razlika između onih najboljih i igrača koji se nalaze ispod na ATP listi. Ipak je sirovi kvalitet na kraju presudio.

Novaka u sledećem kolu čeka Zagrepčanin Borna Ćorić pošto je sinoć bio bolji sa 6:4 i 6:4 protiv Amerikanca Tejlora Frica.


tagovi

Novak ĐokovićFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara