Šta bi ovo, Denise, lolo jedna?

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.10.18. | 14:42

Istomin predao meč zbog povrede na meč lopti rivala

Toliko je glupo i bizarno da je teško poverovati da se iza toga krije zla namera. Jer šta reći na podatak da je neko predao teniski meč zbog pada pri rezultatu 4:6, 4:5 i 0:40?

U pitanju je Denis Istomin, uzbekistanski teniser nama najpoznatiji po tome što je pobedio Novaka Đokovića na Australijan openu 2017. Naime, on je u prvom kolu Kremljin kupa protiv Riharda Berankisa predao meč, na opšte čuđenje, a bogami i zgražavanje zbog pada koji nije delovao nimalo ozbiljno, naprotiv. Iako je tvrdio da ne može da odigra ni taj jedan poen, pokupio se i gotovo normalnim hodom, istina nešto sporijim, izašao iz dvorane.

Izabrane vesti

Naravno, velika sumnja postoji da je ovo namerno uradio, a sem toga po 17. put u ne baš kratkoj karijeri je predao meč, što je relativno mnogo, ali ne i previše pošto ima daleko gorih primera. Sličan broj predaja inače ima i Kei Nišikori, ali teško da je ijedna bila i približno ovako čudna i sumnjiva kao Istominova.

Ali kada se zna da je kvota na kraju ovog meča spuštena na 1,00 zbog prekida, sumnja se sama po sebi rađa. Nema sumnje, ovo će biti detaljno istraženo jer deluje, kao što smo napisali na početku i glupo i bizarno. I da li je on uopšte svestan šta je uradio...

Istomin retires 6-4 5-4 *40-0 down..... might be serious tho. pic.twitter.com/he597sqlpa

— Ardeal (@UnArdeal) October 16, 2018

FOTO: Action Images


tagovi

Denis Istomin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara