FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Stare boljke opet nadjačale volju: Laslo ispustio Hačanova i šansu za plasman karijere

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 21:46

Srbiji će u Dejvis kupu krajem meseca biti potreban koncentrisaniji Laci

Ne uspeva nikako Laslo Đere da poveže par dobrih turnira koji bi momka iz Sente vinuli u TOP 25 i najbolji plasman karijere. Stalno nedostaje to malo 28-godišnjem teniseru kako bi napravio korak više, a često je i do nesreće s žrebom. On ga nije pomilovao ni za masters u Parizu. Niko ne bi bio srećan kada bi već u prvoj rundi morao na Karena Hačanova.

Mogao je gorostasni Rus da upadne u ozbiljan problem, trebalo je da bude uvučen u odlučujući set, ali je donekle najjačim oružjem servisom, a donekle Lacijevim greškama uspeo da nadoknadi zaostatak brejka u drugom setu i meč završi za 120 minuta igre; 2:0 (6:4,7:5).

Izabrane vesti

Taman je Đere stigao do polufinala ATP turnira u Stokholmu pretprošle sedmice i potencijalan dolazak bar do osmine finala Pariza mogao je da lansira srpskog tenisera do plasmana boljeg od 27. mesta na kraju godine. Baš mu je ta pozicija već duže vreme barijera koju ne uspeva da probije. Neće se nažalost to dogoditi ni u 2023. pošto je na poslednjem turniru u godini (ne računajući Dejvis kup) naleteo na bolje raspoloženog rivala.

Dva totalno različita seta viđena su u francuskoj prestonici. U prvom servis ni na trenutak nije izdao Karena, pa su Laslove šanse za povratak u set nakon pretrpljenog brejka svedene na minimum. Drugi je trebalo da ode na Đereovu vodenicu, imao je 5:3 i 40:30, a kada nije iskoristio set loptu kao da se neka sumnja uvukla, pa je prosuo najpre taj, a onda i sve gemove do kraja meča.

Iako neće igrati turnire, od presudne je važnosti da Laslo ostane fokusiran do kraja meseca, budući da već od 21. novembra Srbiju očekuje završni turnir Dejvis kupa, a odličan Đere, onakav kakav znamo da može da bude, potreban je Orlovima kako bi se popularna Salatara napala.


tagovi

Masters ParizLaslo ĐereKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara