Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Što Novak zamisli u Parizu se obistini: Mnogo je lepo kada ti pruže ruku podrške

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 20:51

Đoković rekao i po koju o potencijalnim rivalima u finalu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Potrajala je konferencija Novaka Đokovića. Kako i ne bi nakon što je srušio jednu od narastajućih teniskih sila koja je slovila za favorita na Rolan Garosu. Nije sezona na šljaci do dolaska u Pariz bila plodonosna za srpskog tenisera, ali on je sve vreme u mislima imao zenit forme u Gradu svetlosti. Što Novak zamisli, na terenu se obistini.

Izabrane vesti

"Vizualizacija je priprema, sastavni deo, da bi se nešto ostvarilo mora čovek da to i zamisli. Eto, to je potvrda kakvu moć čovek ima. Svevišnji Bog je uvek tu, moliti anđele za zaštitu. Čovek mora da ima nekad i sreće, veliki sam vernik, verujem u intervenciju božju. Od mene zavisi kakav će biti moj život i rezultati. Pita se i drugi čovek koji je na terenu. Mislim da je 50 odsto posla završeno i pre nego što izađeš na teren, onda kad izađem praktično osećam da sam uradio sve što je u mojoj moći", rekao je Đoković.

Još uvek dvostruki šampion Rolan Garosa je naširoko poričao, ali je kroz čitavu konferenciju provejavala tema Karlosa Alkarasa. Ima je Novak samo reči hvale za Karlitosa.

"Ne mogu da pričam u ime drugih tenisera, mogu da pričam u svoje ime. Cenio sam kada sam bio mlad, kada me neko od vodećih tenisera pohvali ili savetuje, ispruži mentorsku ruku. Bilo je igrača koji su to radili, a ja se trudim da poštujem mlađe igrače, to je temelj svega. Izraz ljudskosti. A, onda i da im pružim podršku, kada je teško, kada saosećam, jer sam i ja prolazio kroz to. Emocije su izuzetno jake, grčevi su mogući, nisam ih imao, ali znam da sam kuburio na početku karijere. Razumevanje za Alkaraza. Mnogi ga hvale, momak je na mestu, lepo se ponaša, ima sjajan karakter, nasmejan je, što se tiče tenisa, fantastičan igrač. Ako mi ne da jak razlog da odreagujem na negativan način i da kažem loše, zašto bih to uradio? Bio sam u istim situacijama i da budem kao oni, rivali smo i želim da pobedim, ali... Kada si mlad igrač i pružena ti je ruka podrške, mnogo je lepo. Kada sam bio mlad, to sam želeo, sada se trudim da osvestim to sada u sebi kada su mladi u pitanju."


Novaka Đokovića u nedeljnom finalu očekuje duel protiv Aleksandera Zvereva ili Kaspera Ruda.

"Videćemo u nedelju. Ne želim previše da opterećujem sebe mislima šta će biti i kada bi bilo. Znam kako da pristupim pripremi za finale. Imaću preko puta mreže nekoga ko nije osvojio GS, Rud je igrao u finalu RG, Zverev se vraća polako u formu. Igrao je sjajan tenis, pa je doživeo tu nesrećnu povredu. Za svaku pohvalu kako se vratio, znam šta da radim ako budem igrao sa njim. Ima servis, dobro se kreće za svoju visinu. Igrali smo, ali nismo igrali skoro. Što se tiče Ruda, specijalista za šljaku, znamo da ovde igra najbolji tenis, sama činjenica da je igrao finale RG dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Očekujem da će biti čvršći, ko god bude preko puta mreže, znam šta ja da radim. Potrebno mi je da se oporavim, da dovedem telo u najbolje stanje za pet eventualnih setova."

Još jedan korak ostao je Novaku da zaokruži 50 posto osvojenih grend slemova od starta sezone, a već su počela pitanja o eventualnom kalendarskom slemu budući da uvek slovi za favorita na Vimbldonu, te da kasnije sledi super-brzi beton US Opena.

"Kalendarski slem je veoma daleko, možda neće biti tako daleko osvojim u nedelju. Ne mislim o tome, već samo da osvojim još jednu grend slem titulu u nedelju. Znam osećaj, imao sam ovakav osećaj toliko puta, znam kako da sredim emocije protiv nekog ko je vec igrao u finalu, ali nije osvojio titulu. Moram da se oporavim dobro za još jednu dugu borbu, ako pobedim hajde da pričamo o istoriji", zaključio je Srbin.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara