(©Reuters)
(©Reuters)

Štruf servirao osvetu: Isti turnir, isti rivali, ali drugi pobednik

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 22:51

Nemac pobedio Karaceva u Madridu

Dešava se, ne baš tako često, ali poklopi se po nekad da se na istom turniru dva protivnika sretnu – dva puta.

Takav slučaj dogodio se danas na mastersu u Madridu. U drugom polufinalu su snage odmerili Jan-Lenard Štruf i Aslan Karacev, dvojica igrača koja su pre desetak dana igrala jedan protiv drugog u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Tada je Karacev dobio meč, a Štruf je naknadno upao u glavni žreb, kao srećni gubitnik, što ga nije sprečilo da dobaci čak do polufinala i novog okršaja sa Rusom. Samo ovog puta je bila druga priča – trijumfovao je Nemac u tri seta: 4:6, 6:3, 6:4.

Prvi put u karijeri, u 33. godini, Štruf će igrati u finalu mastersa. Do sada mu je najbolji rezultat na turnirima iz kategorije 1000 bilo polufinale u Majamiju. Inače, Nemac nema nijednu ATP titulu u karijeri, a daleko je bliži završetku, nego početku karijere.

Štruf je izgubio prvi set danas protiv Karaceva, iako je bolje otvorio meč i uz brejk poveo sa 3:1. A, onda se desio veliki pad u njegovoj igri i Rus je vezao četiri gema, napravio preokret i uzeo prvi set.

Međutim, to je bilo sve za njega u ovom meču. Štruf je u drugom setu napravio brejk za 2:0 i do kraja je sačuvao tu prednost, nije bilo čak nijedne brejk prilike više u tom delu meča.

Imao je Karacev šansu u odlučujućem setu, imao je dve brejk prilike kod prvog Štrufovog gema. Nije ih iskoristio i nove mu se više nisu ukazale. Nemac je oduzeo Rusu servis za vođstvo od 3:2 i sigurnom igrom trasirao sebi put do finala gde će igrati protiv Karlosa Alkarasa.


tagovi

Jan-Lenard ŠtrufAslan KaracevATP Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara