Dijego Švarcman (©Reuters)
Dijego Švarcman (©Reuters)

Švarcman pet sati davio i udavio Tima

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 20:40

Dijego u polufinalu Rolan Garosa

Teniski maraton, rolerkoster, kako to samo ovaj sport može da priredi. Dijego Švarcman je pet sati „davio“ Dominika Tima u četvrtfinalu Rolan Garosa, Austrijanac je volšebno nalazio načine da se izvuče, ali ga je na kraju čelični stisak momka iz Buenos Ajresa udavio!

Prvi put u karijeri Švarcman će igrati u polufinalu nekog grend slem turnira, posle pet sati i deset minuta igre je pobedio prošlogodišnjeg finalistu Tima – 7:5, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2.

Izabrane vesti

Najveća enigma je kako je meč uopšte potrajao toliko. Za sve je kriv Švarcman, koji je u svakom od pet setova imao sve u svojim rukama i mogao je, bez dileme, da slavi i sa 3:0. Ali, redovno mu se stezala ruka kada je bilo potrebno da prelomi duel, a Tim je to majstorski koristio da se brejkovima vrati u život i da rastegne meč do maksimuma.

Delovalo je još od drugog seta da Dominik nema svežinu, da nema snage, da je iscrpljen, pa čak i da ga bole leđa. Ali bi sve to vrlo brzo demantovao potezima koji su mu donosili poene „života“ vredne.

Švarcman, momak koji igra najbolji tenis u karijeri, koji je u Rimu igrao prvo finale mastersa protiv Novaka Đokovića i kojem je šljaka omiljena podloga, boriće se za finale protiv boljeg iz duela Rafael Nadal – Janik Siner.

Neverovatne uspone i padove je imao Argentinac tokom petočasovne borbe. Imao je u drugom setu priliku da prelomi, ali nije iskoristio, imao je u trećem setu 5:3 i servis, pa je izgubio taj deo meča, u četvrtom je odmah izgubio svoj servis gem, pa je uspeo da se vrati i osvoji set. Veliku mentalnu snagu, upornost je demonstrirao Dijego, koji je ime dobio po velikom Maradoni i kao nagrada mu je stiglo prvo polufinale na Rolan Garosu.

I već sada ga čeka skok među prvih 10 na ATP listi, prvi put u karijeri. Od ponedeljka će, u svakom slučaju, biti osmi igrač na planeti.


tagovi

Dijego ŠvarcmanDominik TimRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara