Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Sve je bliži 51. klasik Federer - Đoković: Švajcarac na iskustvo spakovao Kepferu kofere

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 00:48

Nemački teniser položio oružje posle više od tri i po sata borbe, Rodžer u osmini finala

Za staro gvožđe i dalje nije. Hvata ritam Rodžer Federer i šalje jasno poruku - na vimbldnoskoj travi biće onaj pravi. Imao je Švajcarac neuspele pokušaje povratka u Dohi i Ženevi, završavao je turnire u ranim fazama, ali je uspeo da natempira formu za drugi grend slem sezone. U igri nerava, Švajcarac je u noćnom terminu vukao poteze kao u šahovskoj partiji i nadmudrio Dominika Kepfera - 3:1 (7.6, 6:7, 7:6, 7:5).

Najezda italijanskih tenisera, velika trojka na trojku iz Italije. Moraće Nadal, Đoković i Federer da pregaze Čizmu u Parizu kako bi zakoračila u četvrtfinale, a samim tim potonja dvojica zakazala međusobni okršaj, 51. na ATP turu. Rodžer Federer je eliminacijom Dominika Kepfera rezervisao megdan sa Mateom Beretinijem, Novaka Đokovića će sa druge strane mreže sačekati Italijan Lorenco Museti, a Rafaela Nadala velika nadal italijanskog i svetskog tenisa - Janik Siner. Proteći će osmina finala u znaku okršaja velike trojke sa Italijanima, a Švajcarac je morao dobrano da se pomuči kako bi se tu i našao.

Izabrane vesti

Tri taj-brejka i jedan set na razliku. Za čoveka koji je zagazio u 39. godinu života sve samo ne lako. Na sve to u noćnom terminu. Lakše se disalo, ali na Šatrijeu nije bilo publike, koja bi sasvim sigurno držala stranu Švajcarcu i pogurala ga, možda, da kroz tri seta dođe do sledeće runde Rolan Garosa.

Rodžer Federer je večeras, a može se reći i noćas, jer je meč dobrano zagazio u taj termin, upisao 365. pobedu u 424. meču na grend slem turniru. Takođe, Federer je odigrao 90. meč na Rolan Garosu i na taj način je na sva četiri grend slem turnira sakupio 90+ nastupa (Australijan open 117, Vimbldon 114, US open 103).

Mučio se Rodžer Federer kroz setove, ali je u taj-brejkovima do izražaja dolazila mentalna snaga švajcarskog tenisera. Nije u stanju kao nekada fizički da isparira mlađima od sebe, ali kada se meč lomi, tu i dalje funkcioniše skoro pa besprekorno. Samo u drugom setu je pokleka, dao je nadu Nemcu. Ispostaviće se na kraju lažnju.


tagovi

ATPRolan GarosRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara