Sve oči u Đokovića i Zvereva: Srbija i Nemačka za mesto u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 16:49

Nadal preskače meč sa Grcima

Prvi veliki test za Novaka Đokovića u novoj sezoni. Na terenu u Melburnu oko 01.30 (okvirno) po našem vremenu čekaće ga Aleksander Zverev.

Biće to veliki duel Srbije i Nemačke u 3. kolu Grupe A ATP kupa, a samo pobednik će se plasirati u polufinale. Tamo je već Rusija, koja čeka da vidi sa kim će ukrstiti rekete.

Izabrane vesti

Pomeranje od jednog dana, izazvano pojavom korone u hotelu gde su igrači, donelo je i neke promene u programu. Ima ih i u taboru srpske reprezentacije. Umesto Dušana Lajovića na megdan Janu-Lenardu Štrufu izaći će Filip Krajinović.

Zanimljiva odluka, s obzirom na to da Krajinović nije odigrao još nijedan singl meč u novoj sezoni, dok je Štruf pokazao da je u dobroj formi pobedom nad Milošem Raonićem pre dve večeri. Možda je jedan od razloga i činjenica da je Filip pobedio Nemca u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, koji je, doduše, odigran još 2014. godine.

Drugi meč i ujedno šlager dana biće okršaj Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva. Prvog i sedmog igrača planete. Obojica su igrala protiv Denisa Šapovalova prethodnih dana, srpski as je slavio sa 2:0, a nemački sa 2:1 u setovima.

Inače, poslednji meč koji je Zverev odigrao u 2020. godini bio je upravo protiv Đokovića na završnom mastersu u Londonu i Novak je pobedio sa 6:3, 7:6. Bio je i to meč na betonu, koji je omiljena podloga najboljeg tenisera sveta. Inače, u dosadašnjih šest zvaničnih međusobnih susreta Đoković je slavio četiri puta.

Ako je suditi po izdanju protiv Šapovalova, Novak je izuzetno motivisan, spreman i gladan pobeda. Uostalom, on ovde, sa timom Srbije, brani titulu. Ukoliko bude nerešeno posle singlova, odlučivaće dubl duel, a zanimljivo je da u najavi stoje da će tandeme činiti Dušan Lajović i Nikola Ćaćić na jednoj, a Kevin Kravin i Jan Lenard Štruf na drugoj strani.

(1.85) Krajinović – Štruf (1.85)

(1.25) Đoković – Zverev (3.55)

Kartu za polufinale rezervisaće i Španija. Njoj je dovoljna jedna pobeda nad nezainteresovanom Grčkom pa da osvoji prvo mesto u grupi i izbori sudar sa Italijom u narednoj rundi.

Na terenu ni ovog puta neće biti Rafaela Nadala, koji ima problema sa leđima, a kako meč nema neku veliku neizvesnost, odlučio je da ne izlazi na teren. Prvi duel igraće Pablo Karenjo Busta i Mihali Pervolarakis, Španac je za skoro 450 mesta bolje rangirani teniser i očekuje se da on donese taj potrebni bod Crvenoj furiji za prolaz.

Posle njih na teren će Roberto Bautista Agut i Stefanos Cicipas, šteta je što meč neće imati veliki rezultatski značaj, jer je Grk favorit, a dobio je i jedini zvanični međusobni duel do sada.

(1.01) Karenjo Busta – Pervolarakis (10.9)

(2.70) Bautista Agut – Cicipas (1.40)

U preostala dva duela večeras sastaće se Austrija – Francuska i Japan – Argentina, ali ti mečevi neće imati veliki rezultatski značaj, jer je u tim grupama rešeno ko će igrati u polufinalu.

(1.33) Novak – Per (3.00)

(1.17) Tim – Monfis (4.40)

(1.50) Nišioka – Pelja (2.41)

(1.40) Švarcman – Nišikori (2.70)



tagovi

ATP kupNovak ĐokovićFilip KrajinovićTeniska reprezentacija SrbijeDušan LajovićAleksander ZverevRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara