Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Sve spremno za reprizu Rolan Garosa iz 2021: Cicipas čeka Đokovića u borbi za status broja 1!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 08:04

Karen Hačanov nije imao šanse

Četvrto polufinale u Melburnu i prvi put pobeda za Stefanosa Cicipasa! Čini se da je Grk sazreo i da izrastao u predvodnika talasa koji će boriti za svetski tron kada preostala dvojica titana – Novak Đoković i Rafael Nadal – i definitivno siđu sa scene. Mada će nad svima u tom novom valu lebdeti sumnja i pitanje: jeste li bar približno dobri kao vaši prethodnici? Stefanos Cicipas će imati priliku da pruži odgovor u finalu Australijan Opena.

Karen Hačanov u polufinalu jednostavno nije bio dostojan protivnik. Preterano bi bilo reći da ga je 24-godišnji rival počistio, jer imao je i Rus svetle trenutke u finišu trećeg seta, ali kada se podvuče crta pošteno je konstatovati da je Cicipas bio dominantan i na kraju slavio sa 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3.

Izabrane vesti

Mogao je verovatno Cicipas sve da završi i u trećem setu, imao je brejk prednost, potom i meč loptu u taj-brejku, ali Hačanov je do šanse stigao osvojivši poslednja četiri poena. Dalje od toga nije mogao. Prosto, kvalitetniji ide dalje, a Cicipas svakako to jeste u ovom trenutku.

Pravo pitanje je ipak nešto sasvim drugo. Pravo pitanje je da li je Cicipas dovoljno dobar da prigrli prvu grend slem titulu. Jedino prethodno finale igrao je na Rolan Garosu 2021. godine, vodio je 2:0 protiv Novaka Đokovića, a onda lagano ispustio naredna tri seta i ostao praznih šaka.

Pretpostavlja se da će sada imati pravu priliku za revanš, mada u Melburnu, gde je Novak superioran već duže od deceniju, niko ne sme da mu preti. Posebno ne Cicipas, koji je dobio samo dva od 12 mečeva sa srpskim asom, a i ta dva na počecima njihovog upoznavanja.

Stefanos Cicipas (©Reuters)Stefanos Cicipas (©Reuters)

Poslednjih devet okršaja pripala su Đokoviću. I svih pet finala koja su igrali pripala su Đokoviću. I oba grend slem okršaja, oba na Rolan Garosu, oba u pet setova.

Ali prvo da Đoković savlada Tomija Pola u drugom polufinalu. Pa da onda uživamo u borbi za status prvog reketa sveta. I Đoković i Cicipas biće na vrhu ako osvoje Australijan Open.


tagovi

Stefanos CicipasKaren HačanovAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara