""
""

Svet se raduje, sudar titana sve je bliže!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 16:41

Mari u polufinalu posle trijumfa protiv Vavrinke, Đoković na Nišikorija

Trećom pobedom u grupi "Džon Mekinro" Endi Mari je obezbedio prvo mesto i plasman u polufinale završnog mastersa sezone! Stan Vavrinka nadao se maksimalnoj pobedi koja bi mu dala šansu da se nađe među četiri, međutim, prvi reket sveta bio je nemilosrdan - 6:4, 6:2. Zahvaljujući tom rezultatu sada je sve izvesno, pa tako znamo da će rekete u polufinalu ukrstiti Mari - Raonić, odnosno Đoković - Nišikori. 

Izabrane vesti

Švajcarac je izvanredno otvorio današnji meč i sa četiri vinera za vrlo kratko vreme osvojio prvi gem. Britanac je uzvratio i lako izjednačio, da bi te od trećem gema krenula ozbiljnija borba. Do 3:3 igralo se gem za gem, a onda je Vavrinka vezao nekoliko grešaka i omogućio prvom teniseru sveta da brejkom stekne nenadoknadivu prednost u prvom setu. Na svoj servis Mari je bio nepogrešiv (5:3) i Stan je morao da servira za opstanak u prvom delu igre. Loše mu je krenulo, Endi je iskoristio njegovu nervozu i došao do tri brejk lopte, međutim, nije iskoristio nijednu, pa se Vavrinka izvukao. Ali samo na tren. Škot je bio nepogrešiv na svoj servis - 6:4.

S dobijenim prvim setom Endi Mari je obezbedio prolaz u polufinale i prvo mesto u grupi dok je Vavrinka praktično ispao. Britanac se potpuno opustio, udarao jako dobro, dok je Stan delovao kako da jedva čeka da krene kući. Rezultat svega toga bila su dva brejka na startu seta i vođstvo Marija od 4:0 posle čega je sve bilo jasno.   

U subotu, dakle, kreće veliki rasplet. Svet se nada sudaru svetova u finalu. Mari - Đoković, konačni obračun.

Ko će 2016. godinu završiti kao apsolutni teniski vladar? 

(foto: Action Images)


tagovi

atpEndi MariLondonStanislas Vavrinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara