Iga Švjontek (©Reuters)
Iga Švjontek (©Reuters)

Švjontek autoritativnom igrom do trećeg kola Rolan Garosa

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.06.21. | 20:34

Aktuelna šampiona počistila Rebeku Piterson – 6:1, 6:1

Nije baš kao finalu zturnira u Rimu kada Karolini Pliškovoj nije prepustila ni gem, ali nije ni daleko od toga. Šampiona Rolan Garosa iz prošle sezone uhvatila je formu u pravom trenutku za njenu omiljenu podlogu. Poljska teniserka je autoritativnom igrom i bez izgubljenog seta u dva meča stigla do trećeg kola Rolan Garosa.

Plenila je Poljakinja igrom i od prvog do poslednjeg poena kontrolisala situaciju. Protekao je prvi set u brejkovima, Iga Švjontek ih je napravila čak četiri. Mogla je poljska teniserka da završi set i bez izgubljenog gema, ali se pri rezultatu 5:0 zaigrala. U poslednjem servis gemu Rebeke Piterson protivnici je oduzela servis bez izgubljenog poena.

Izabrane vesti

U maniru u kom je protekao prvi set nastavljen je i drugi. Iga Švjontek je ponovo napravila dva brejka, uspešno je čuvala svoj servis i apsolutno nije imala nikakvih poteškoća da overi prolaz. U prilog tome govori i to što je na terenu provela tek koji minut preko jednog časa, ali i statistički parametri.

U gotovo svim segmentima igre dominirala je Poljakinja. Igrala je bez greške na mreži, ritern ju je služio, a takođe je bila poprilično sigurna kod prvog servisa. Napravila je 15 vinera više od Šveđanke i 11 grešaka manje. U trećoj rundi Rolan Garosa aktuelna šampionka će igrati protiv Anet Kontavejt.



tagovi

Rolan GarosWTAIga Švjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara