Kameron Nori (©Reuters)
Kameron Nori (©Reuters)

Tajfun Nori oduvao Švarcmana, Britanac u polufinalu Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 22:09

Naredni rival će mu biti pobednik duela Grigor Dimitrov - Hubert Hurkač

Kameron Nori prvi je polufinalista Indijan Velsa. Momak iz Johanesburga je u četvrtfinalu masters turnira ATP serije 1.000 deklasirao argentinskog tenisera Dijega Švarcmana – 2:0 (6:0, 6:2).

Verovatno ni prvi ni poslednji put da je Dijego Švarcman razbijen na betonu. Karijera teče, a Argentinac nije mrdnuo ni za pedalj na brzim podlogama. Veliki rezultat na travi – misaona imenica. Tek nešto bolji je na betonu, ali ni tu 15. reket sveta nema rezultat vredan pomena.

Izabrane vesti

U Indijan Velsu se Argentincu koliko-toliko očistio put, retko kada će ponovo imati ovakvu priliku, jer na putu do četvrtfinala nije imao ozbiljno protivnika. Jeste Kasper Rud trentno u top 10, ali je klasičan šljakaš, baš kao i Dijego Švarcman. Udario je ravan na ravnog, na podlozi koja je daleko od omiljene obojici.

I kada je Argentinac preskočio tu prepreku, video je sebe makar u polufinalu, pošto je spram njega stajao Kameron Nori. Udario ga je brzi voz. Bio je Kameron Nori poput nekih od uragana iz Atlantika koji nose ženska imena. Sravnio je sa zemljom Dijega Švarcmana.

Koliko je inferioran Dijego Švarcman bio najbolje govori podatak da je osvojio svega tri poena na drugi servis. Ne čudi što je prvi set završio sa nulom. Nije uspeo da se upiše na semaforu, posramljen je, a iako nije bilo loše namere, verovatno ga je još više zaboleo gromoglasan aplauz kada je početkom drugog osvojio uvodni gem. Ispraćen je ovacijama, ali nije dugo potrajao.

U trećem gemu drugog seta Kameron Nori napravio je brejk – zbirno četvrti. Stekao je prednost, brzopotezno je ispustio. Tada se javio tračak nade da bi Argentinac mogao da produži meč… Klonuo je već u idućem servis gemu. A, do kraja je Kameron Nori napravio još jedan.

Kako god da se završi Indijan Vels, Kameron Nori će ga dugo pamtiti. Odavno nije prikazivao bolje partije, a za finale i bitku za prvu veliku titulu u karijeri – ima osvojen jedan ATP turnir serije 250 – igraće protiv bolje iz duela Grigor Dimitrov – Hubert Hurkač.



tagovi

ATP Indijan VelsIndijan VelsATPDijego ŠvarcmanKameron Nori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara