Igo Gaston (Reuters)
Igo Gaston (Reuters)

Teniska glupost godine košta 144.000 dolara: Kad se šegačiš, moraš da platiš više nego što si zaradio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 14:46

Potez Iga Gastona sa mastersa u Madridu kada je bacanjem loptice u teren želeo da spreči već izgubljen poen koštao Francuza pravo bogatsvo

Kažu da se najbolje uči na svojim greškama. A ako ne naučite, vrlo izvesno ćete morati da platite. A teniska glupost godine stajala je francuskog tenisera Iga Gastona paprenih 144.000 dolara.

Nova, pooštrena skala ATP-a je rigozorznija nego ikada, a Gaston je platio ceh nesportskog poteza koji je napravio 28. aprila u drugom kolu mastersa u Madridu. Pokušao je da ubacivanjem loptice u teren prekine poen, dok se Borna Ćorić spremao da ga lagano završi smeč udarcem.

Izabrane vesti

Ništa nije dobio, ali mnogo je izgubio trenutno 108. teniser sveta. Hrvat ga je savladao sa dva puta po 6:3, a nekih mesec dana kasnije stigla je drakonska kazna. Gaston će morati da plati više nego što je zaradio od starta 2023. godine pošto su mu prihodi bili 121.712 dolara. Za čitavu karijeru Francuz je zaradio 1.737.730 dolara, pa je jasno kakav je finansijski udarac dobio.

Sankcija bi verovatno bila duplo blaža (ATP pravilnik predviđa oko 60.000 dolara na Masters turnirima za nesportske poteze iz kategorije kojoj pripada Gastonov), da je naučio lekciju pošto je prošle sezone opomenut za sličnu glupost.

Vest su preneli ugledni francuski L'Ekip i RMC, ali njegov trener Junes El Ajnaui još nije dao zvaničnu potvrdu, a Gaston će imati pravo žalbe.

Za ovakve poteze na čelendžerima predviđene su kazne od 20.000 dolara, kod ATP 250 turnira one rastu na 30.000, ispadi na turnirima ATP 500 kategorije koštali bi 40.000, dok mastersi sledstveno statusu povlače najteže sankcije.



tagovi

masters madridTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara