Novak Đoković ©AFP
Novak Đoković ©AFP

Teniski blokbaster na Temzi: Novak na Tima, Nadal protiv Medvedeva

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 10:34

Srbin i Ausrijanac od 15, a Španac i Rus od 21 čas za finale završnog mastersa sezone

Prvi put od 2004. godine polufinale završnog mastersa igraju četiri najbolja na svetskoj listi. A to ovaj put znači sledeće - Novak Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim i Danil Medvedev.

Ova svojevrsna "koncentracija moći" je, zapravo očekivana pošto je sezona ipak bila daleko kraća nego uobičajeno, iz već poznatih razloga, pa je i logično da oni najbolji imaju sasvim dovoljno snage da se odupru "opoziciji".

Izabrane vesti

(1,60) ĐOKOVIĆ - TIM (2,34)

Bilo kako bilo, danas su na redu borbe za finale od 15 i 21 čas. U dnevnom terminu, što je dobro za onoga ko se plasira u borbu za titulu zbog više vremena za odmor, sastaju se Đoković i Tim. Već stari poznanici, ujedno i dobri prijatelji sastaju se 12. put, a naš as vodi sa 7-4. Dakle, jasno je da je favorit iako ne igra nabriljantnije. Šta više, i pored dve pobede i grupi, deluje pomalo van forme.

Mada, slična je situacija i sa Austrijancem koji je grupu takođe završio sa jednim porazom, uz paklenu igru protiv Nadala. I on deluje pomalo, pre svega psihički istrošeno na momente i to je ono što mora da izbegne ne bi li se odupro čoveku kojeg je savladao prošle godine baš u polufinalu završnog mastersa. A to je, kao i potonje finale Australijan opena bio meč za pamćenje. Tim je od tada uzeo prvu grend slem titulu i sa pojačanim samopouzdanjem ulazi u ovaj duel.

Ono našta Nole, pošto definitivno ne uspeva da odigra svoj najbolji tenis u Londonu, mora da se osloni je servis. A ako mu on nekrene, šanse su na strani Austrijanca.

Ali, možda bi ovde trebalo izbeći konačan ishod i probati sa gemovima u plusu, da će biti trećeg seta, ali i da će se igrati taj-brejk, što se dogodilo na oba njihova meča koja su odigrali na ovom turniru proteklih godina.

(1,75) MEDVEDEV - NADAL (2,08)

U večernjem terminu još jedan "blokbaster" sa daleko jasnijim favoritom - Rafaelom Nadalom. Španac vodi sa 3-0 protiv Medvedeva koji, ako negde ima priliku da konačno preseče ovaj Gordijev čvor, onda je to sada i ovde. To jest u polufinalu završnog mastersa u Londonu. A razloga je više.

Pre svih, dvometraš iz Moskve igra najbolje na tvrdom u zatvorenom, dok je tu Nadal najslabiji. Upravo zato Rafa nema i dalje niti jednu titulu sa završnog mastersa. Što znači opet da je žarko želi, a kada je stari španski vuk silno motivisan, lako može da se dogodi da "izvede magiju".

Drugo, na poslendja dv obračiha, prople godine na US openu, ali i uprcavo u Londonu za ATP finalu, Medvedev je bio baš blizu. I na jednom i na drugom odmeravanju odlučivale su nijanse, koje će kad-tad morati da pretegnu na njegovu stranu. Možda baš večeras pošto igra maestralno, štpo je pokazao prosto oduvavši pre dva dana Đokovića sa terena.

I ovde treba očekivati napet meč u tri seta, moguće i sa taj-brejkom. Realna prognoza je da će se za titulu sutra boriti mlađa ekipa ma koliko se nadali novom odmeravanju Noleta i Rafe, a na starijima je da pokažu da grešimo.



tagovi

Rafael NadalDominik TimDanil MedvedevATP London

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara