©AFP
©AFP

Tinejdžer došao u Dohu da uzme Ajfon, pa režirao senzaciju: Rubljov nova žrtva mladog Čeha

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 20:13

Peti teniser sveta poražen u četvrtfinalu turnira u Kataru od 18-godišnjeg Jakuba Menšika

Tek punoletni Jakub Menšik je uspeo da u dva dana od praktično anonimnog tenisera iz Češke stigne do polufinaliste Dohe i glavne teme u teniskom svetu danas.

Posle eliminacije Endija Marija u osmini finala, perspektivni teniser je na sledećam koraku režirao još veću senzaciju savladavši Andreja Rubljova u dva seta (6:4, 7:6).

Izabrane vesti

Trijumf nad prvim nosiocem vredan mest u polufinalu Menšik je ostvario za sat i 38 minuta, a najbolji rezultat u dosadašnjem delu karijere Čeh jenagovestio brejkom u sedmom gemu koji je potom materijalizovao i pretočio u osvojen set.

U drugom setu je mlađi teniser imao znatno teži posao s obzirom na to da je Rus imao čak pet brejk lopti, ali nijednu nije iskoristio te je usledio taj-brejk u kojem je Čeh sa 8:6 overio prvi trijumf nad nekim teniserom iz top 10 duštva.

Senzacionalnim rezultatom Menšik je ušao među 100 najboljih tenisera sveta, te će ostati zanimljiva anegdota oko izbora turnira iz serije 250 na kojem će učestvovati.

Naime, Čeh je priznao da je Dohu izabrao ispred konkurentskih turnira jer svi učesnici dobijaju ajfon na poklon, ali će iz Katara otići sa znatno većim plenom od mobilnog telefona.

Na narednom koraku, u duelu za finale, Menšik će odmeriti snage sa Gaelom Monfisom koji je danas eliminisao Umbera.



tagovi

ATP DohaAndrej RubljovJakub Menšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara