"Jorovićeva (desno) i Krunićeva"
"Jorovićeva (desno) i Krunićeva"

Tipsino čedo: Jorovićeva se za AO spremala na akademiji našeg poznatog asa

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.18. | 15:18

Srpska teniserka koja je noćas postigla uspeh karijer plasmanom u glavni žreb prvog grend slema u 2018. nastyaviće da sarašuje sa našim asom

Jorovićeva (desno) i KrunićevaSrpska Nova godina se posrećila našoj perspektivnoj teniserki Ivani Jorović. Mlada Čačanka je prošla sva tri kola kvalifikacija na Australijan Openu i izborila je plasman u prvo kolo glavnog kostura.

Ivana, koja je trenutno na 279. mestu WTA liste u trećem kvalifikacionom kolu savladala je Holanđanku Bibijanu Skofs sa 2:0 (6:3, 6:3) i tako postigla najveći uspeh u karijeri.

Izabrane vesti

Ovo je sjajan rezultat, ali nam ne ide na ruku prva protivnica koja je četvrti nosilac na turniru. Radi se o Ukrajinki Jelini Svitolini. Ipak, boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka. Ivana, ne treba da respektuje protivnicu, već da pruži maksimum i proba da je iznenadi i savlada. Mislim da je prednost to što Ivana nema šta da izgubi u ovom meču”, kaže za Mozzart Sport Ivanin tata Ilija Jorović koji je na stalnoj vezi sa Melburnom.

Srpska reprezentativka koja je rođena 3. maja 1997. godine, a najbolja pozicija na WTA listi je 134. mesto, na početku ove godine nagovestila je uspešnu sezonu.

“Nadamo se da će biti tako. Očekujem još jedan meč vredan pažnje. Inače, kad se vrati u Srbiju, posle Australije i Francuske, Ivana će trenirati na Akademiji Tipsarević. Sa njom će sarađivati Nemanja Plavšić i Nemanja Lalić, ali će sve budno pratiti Janko Tipsarević. I pre odlaska u Australiju Ivana je dve sedmice bila na Tipsarevićevoj akademiji. Sve smo se sjajno dogovorili”, zaključio je Ilija Jorović.

A mi dodajemo da je i jedna od najboljih tenserki sveta, Francuskinja našeg porekla Kristina Mladebović takođe obavila deo pirprema kod Janka Tipsarevića koji je očigledno na piutu da zayda ozbiljnu tensiku akademiju u svom rodnom gradu.

Meč prvog kola Australijan Opena Jorovićeva, koja uz Aleksandru Krunić jedina predstavlja srpski tenis u glavnom žrebu ženskog singla na AO igra u ponedeljak sa početkom od 6.30 po našem vremenu.

Đurđe Mečanin

Djurdje. mecanin@mozzartbet.com  


tagovi

AustralijaAustralijan openIvana JorovićJanko TipsarevićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara