Tokio express je krenuo, Novak u drugom kolu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.19. | 09:48

Naredni protivnik Đokoviću, koji se nije žalio na povređeno rame je domaći as Go Saeda

Novak Đoković je, nakon jučerašnjeg poraza na staru borbe u dublovima u paru sa Filipom Krajinovićem, uspešno (za razliku od Fiće) započeo takmičenje u singlu na ATP 500 turniru u Tokiju (tvrda podloga, nagradni fond 1,895 miliona dolara) koje mu služi kao dobra priprema za olimpijski tunrir koji će se odigrati na istommestu naredne godine. Srpski teniser je očekivano bio bolji od 94. na svetu, Australijana Alekseja Popirina sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2 za sat i po igre

Nije bilo skroz opušteno najboljem teniseru sveta na početku odmeravanja, mučio se malo sa servisom protivnika, nije uspevao da uzme brejk prilike (5 od 6), ali je šansu konačno uhvatio baš kad treba, kako to obično biva u njegovim mečevima. Ovaj put preloman je bio deveti gem kada je konačno došao do brejka koji je odmah potom i konvertovao u prvi set. Zapravo, po statistici Novak je očekivano bio dominatnan, ali rezultat to ne pokazuje.

Izabrane vesti

Na početku drugog seta Popirn je imao probelma sa desnom rukom, a onda mu je u četvertom gemu i oduzet servis. I, u suštini to je bilo to od 20-godišnjaka iz Sidneja za turnir u Tokiju pošto je uskoro doživeo novi brejk, mada je i u tom, sedmom gemu pružao žilav otpor. Bolji je prošao dalje, i to najbolji na svetu tako da nema ljutnje.

Najbolje od svega je što deluje da je problem sa levim ramenom za Novakom, ali i da se odlično kreće i pored poduže pauze još od četvertfinala US opena koju je iskoristio uglavnom da se relaksira i oporavi pred zaključnu trku za očuvanje prve pozicije na svetskoj lestvici sa Rafaelom Nadalom.

Naredni protivnik u Tokiju će mu biti iskusni, 35-godišnji domaći as Go Saeda, koji je iskoristio specijalnu pozivnicu organizatora, ali i japanske navijače da iznenadi mladog i sve boljeg Nemca, Jana Lenarda Štrufa, trenutno 37. igrača na svetu sa 4:6, 7:6 (4) i 6:3. To će biti prvi okršaj prvog i 133. reketa sveta.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara