""
""

Toni Nadal: Rafa nije daleko od Novaka i biće savršen na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.15. | 15:24

Trener španskog asa kaže da je i u Monte Karlu bilo dobrih momenata i da će njegov učenik do turnira u Parizu biti u top formi

Vrhunac kvaliteta u svetskom tenisu poslednjih godina predstavljaju dueli Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na šljaci. Na početku Novakove karijere, Španac je bio dominantan u tim dvobojima, ali neuništivi duh srpskog asa mu nikada nije dozvolio da Rafu vidi kao nepremostivu prepreku.

Izabrane vesti

Stepenik po stepenik, Đoković se približavao Nadalu i došao do  toga da postane najteža prepreka Kralju šljake na njegovoj teritoriji. U Monte Karlu je Srbin očitao lekciju Špancu. Bio je bolji, dominantniji i uvek korak ispred.

Nikada u istoriji njihovih međusobnih duela Novak nije ubedljivije savladao Nadala na šljaci. Sada s pravom osim titule najboljeg tenisera sveta nosi i status prvog favorita na Rolan Garosu što se Nadalu nije desilo nikada u prethodnih deset godina.

Nadalov trener i stric Toni veruje da Rafa nije daleko od Novakovog nivoa i da će na Rolan Garosu to i pokazati. U intervjuu za jedan španski magazin, Toni je istakao da Rafa ni u Monte Karlu nije daleko od svog maksimuma.

Nadal: Moramo da prihvatimo da je Đoković najbolji

Kako vidite Đokovića?
“OK. On je sjajan igrač koji je u velikoj formi. Stvari se odvijaju dobro za njega. Veliki je teniser”, kaže Toni Nadal.  

Da li je ovo momenat u kojem će rivalstvo Đokovića i Nadala prevagnuti na Novakovu stranu?
“Ne bih rekao da je tako. Mislim da Rafa u Monte Karlu nije bio daleko od svog maksimuma i od Novaka. Istina, bilo je momenata kada nije mogao da parira Đokovićevom nivou igre. Ali do rezultata 3:3 situacija na terenu je bila izbalansirana. Rafael je u sedmom gemu imao brejk loptu. Čak je mogao ranije da dođe i do dva brejka prednosti. Na kraju je Novak bio bolji i to je nešto sasvim normalno. Da biste se takmičili protiv Đokovića, morate da budete na najvišem nivou. Rafa je bio dobar, ali je takođe istina da je to bio težak meč za njega.”

Federer: Sačekajte da ja i Nadal uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi

Da li Rafa može u ovoj sezoni da dostigne Đokovića?
“Apsolutno! Uveren sam da će za nekoliko turnira biti još bolji. Ja iznad svih verujem da će Rafael biti savršeno spreman za Rolan Garos. Svaki sledeći dan, trening i meč nam idu u prilog. Istina je da je počeo sezonu slabije, da je bio nervozan, ali to je zbog nedostatka kontinuiteta u poslednje vreme. Od 2012. godine smo imali mnogo problema. Sada samo spremni da se vratimo na pravi put”, poručio je Toni Nadal.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Toni NadalRafael NadalNovak Đokovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara