(©Reuters)
(©Reuters)

Travu ne voli kao šljaku, ali Iga gazi ka petom slemu; Feri završio u mašini Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 18:29

Do narednog kola prošetao se i Dimitrov…

Favoriti se ne šale u Londonu, gotovo da igraju bez greške u periodu kada je vimbldonska trava još netaknuta, dok zeleni tepih nije pojeden. Kiša je, sada već tradicionalno, poremetila raspored i namučila organizatore, ali nimalo nije uticala na najbolje tenisere i teniserke.

Posebno to važi za Igu Svjontek. Poljakinja ne voli naročito da igra na travnatoj podlozi, nikada nije prošla četvrto kolo na Vimbldonu i to joj je “najslabiji” grend slem. Preferira šljaku i tvrdu podlogu, ali bi ove godine i na najbržoj mogla štošta da pokaže. Možda i na njoj da podigne trofej.

Izabrane vesti

Iga Svjontek deluje nezaustavljivo, gazi sve pred sobom i ide ka petom slemu. Tri puta je bila najbolja u Parizu, zablistala je jedanput i na US Openu. Čini se da bi sada mogla i na Vimbldonu, španska teniserka Sara Toribes Tormo ništa nije mogla najboljoj na svetu – 2:0 (6:2, 6:0).

Špankinja je izdržala na terenu tek nešto više od jednog časa, Igi Svjontek je bilo potrebno ravno 70 minuta da završi meč i plasira se u narednu fazu turnira. Bez ikakve šanse bila je Sara protiv Poljakinje, inferiorna je bila tokom čitavog meča i samo je bilo pitanje vremena kada će njena agonija biti gotova. O tom je Iga odlučivala.

Danil Medvedev nije bio furiozan, dopustio je čak Arturu Feriju da napravi dva vbrejka, međutim, britanski teniser nije bio ni blizu da napravi prvorazrednu senzaciju na Vimbldonu. Pružio je otpor, ali sve je bilo završeno u tri seta posle dva sata igre – 3:0 (7:5, 6:4, 6:3).

Izvrsno je servirao Danil Medvedev u većem delu meča, lako osvajao poene na svoj servis. A, i kada je ulazio u nešto duže razmene – šamarao je lopticu sa osnovne linije i stizao do vinera. Imao ih je 45, čak 21 manje upisao je Feri. Doduše, imao je Rus više neiznuđenih grešaka, koje su bile plod agresivnosti.

Poput ruskog tenisera i Grigor Dimitrov je bio poprilično siguran, čak i brži od Danila Medvedeva. Proveo je pola sata manje na terenu, eskpresniji završetak od ovoga nijen mogao. Šo Šimabukuro mu je poslužio kao sparing partner na startu turnira. Uzeo je svega četiri gema – 3:0 (6.1, 6:2, 6:1).


tagovi

ATPWTAVimbldonVimbldon 2023Iga ŠvjontekDanil MedvedevGrigor Dimitrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara